Paul žarko želi vratiti američki muški tenis na kartu


MELBOURNE (Reuters) – Tommy Poole vjeruje da je za njega važno vratiti američki muški tenis na kartu nakon što je 25-godišnjak postao prvi američki igrač koji je nakon poraza stigao do polufinala Australian Opena od 2009. godine. Ben Shelton u srijedu.

Paul je iskoristio svoje iskustvo i snagu da nadživi Sheltona 7-6 (6) 6-3 5-7 6-4 u sveameričkom okršaju u Rod Laver Areni, organizirajući polufinalni susret s deveterostrukim prvakom Novakom Đokovićem. Ili peti nositelj Andrej Rubljov.

Svjetski broj 35 Paul prvi je čovjek iz Sjedinjenih Država koji je stigao do polufinala u Melbourne Parku od Andyja Roddicka 2009., i treći aktivni Amerikanac koji se kvalificirao za posljednja četiri na Grand Slamu nakon Johna Isnera i Francesa Tiafoea.

“Američki tenis (je važan), otkako sam bio mali, to je sve što smo slušali 14 godina,” rekao je Paul novinarima. “Treneri nam govore da trebamo nove Amerikance, trebamo nove Amerikance.”

“To je nekako ugravirano u mojoj glavi. Svi želimo nastupiti. Očito je da je Frances na US Openu (prošle godine) bila tako blizu da prođe polufinale. Tko zna što bi se dogodilo u finalu.

“Mislim da ga svi jako želimo za sebe, ali želimo ga i za američki tenis.”

Paul, koji bi ušao među 10 najboljih ako osvoji svoj prvi Grand Slam naslov u Melbourneu, rekao je da bi imao veće šanse pobijediti Rubleva nego Đokovića u polufinalu.

Poole je dodao: “Očito je njemu (Đokoviću) vrlo ugodno ovdje u Australiji. Bit će to težak meč. Ali ja igram neki od svojih najboljih tenisa, tako da je dobro vrijeme.”

Paulova majka doletjela je iz SAD-a u Australiju kako bi ga gledala u utakmici u srijedu, koju je opisao kao “uzbudljiv” trenutak.

Dodao je: “Puno je učinila za mene otkako sam bio vrlo mlad pa sve do sada. Žrtvovala je mnogo da me dovede ovdje. Zaslužuje biti ovdje i vidjeti me kako pobjeđujem u velikim utakmicama.”

(Izvještavanje o Manasi Pathak u Bengaluru Montaža Christian Radnedge)

Naši standardi: Načela povjerenja Thomson Reutersa.Source link

Leave a Comment