Pogled na Binance, Okx, Crypto.com, Bitfinex i Huobi – Bitcoin vijesti


Nakon kolapsa FTX-a, incident je potaknuo nekoliko burzi kriptovaluta da objave dokaz o rezervama i popise poznatih adresa kako bi korisnici mogli provjeriti solventnost platformi za trgovanje. Iako je autentičnost ovih popisa dokaza o rezervi i nadzornih ploča imovine diskutabilna, oni pružaju određeni uvid u velike količine kriptovalute koje drže glavne burze. Na primjer, Binance, najveća burza kriptovaluta po obujmu trgovine, upravlja kriptoimovinom od 66 milijardi dolara, što je više od 6% cjelokupne ekonomije kriptovaluta od 1 bilijun dolara.

Ispitivanje pet popisa dokaza o rezervama koji pružaju uvid u velike posjede kriptovaluta

Prošlo je više od 80 dana otkako je Coindesk objavio priču o bilanci Alameda Researcha, koja je pokazala da je quant trading desk držao značajnu količinu ftx tokena (FTT). Zatim je 6. studenog 2022. izvršni direktor Binancea Changpeng Zhao (CZ) otkrio da će njegova burza prodati svoje FTT udjele. Od tada je FTT izgubio značajnu vrijednost i FTX je pet dana kasnije, 11. studenog, podnio zahtjev za zaštitu od stečaja. U to vrijeme, prije fijaska FTX-a, bilo je teško pratiti rezerve burze jer su rukovoditelji držali stvari vrlo nejasnima. Ova situacija dovela je do toga da burze izdaju popise dokaza o rezervi, a članovi kripto industrije kritikovali su određene vrste popisa i način na koji se revidiraju.

Nadalje, Paul Munter, vršitelj dužnosti glavnog računovođe američke Komisije za vrijednosne papire i burzu (SEC), nedavno je izjavio da SEC pomno prati dokaz o rezervama (POR). Unatoč pritužbama, dostupni popisi dokaza o rezervama pružaju određeni uvid u to što subjekti drže i, u određenoj mjeri, pomažu u poboljšanju stabilnosti tržišta jer ljudi mogu pratiti posjede. U nastavku je pregled pet različitih centraliziranih razmjena kripto-imovine i njihovih posjeda kripto-imovine od 22. siječnja 2023., prema popisu razmjene na nansen.ai. Nansen ima upravljačku ploču za 18 različitih centraliziranih kripto razmjena.

binance

Binance je najveći sa 66 milijardi dolara digitalne imovine koju drži div za razmjenu kriptovaluta. Dana 22. siječnja, najveća kripto burza po obujmu trgovine držala je 486 427 bitcoina (BTC), procijenjenih na 11,1 milijardu dolara. Što se tiče stabilnih kovanica, Binance drži 13,2 milijarde dolara u tetheru (USDT) i 13,3 milijarde dolara u BUSD.

Dodjela Binance tokena 22. siječnja 2023.

Dodatno, Binance drži 4,7 milijuna ethera, vrijednih 7,6 milijardi dolara, i još 7,6 milijardi dolara u binance coin (BNB). Burza također drži više od 13 milijardi dolara u drugoj kripto imovini koja se ne može imenovati. Ako je dionica Binance uključena u prvih deset kripto imovine prema tržišnoj kapitalizaciji, zauzet će četvrto mjesto.

dobro

Popis Nansen nadzorne ploče pokazuje da mjenjačnica kriptovaluta Okx posjeduje 7,6 milijardi dolara kripto imovine. 3 milijarde dolara sredstava drži se u Tetheru (USDT), a burza također drži 97.656 BTC-a, vrijednih 2,2 milijarde dolara.

Dodjela Okx tokena 22. siječnja 2023.

25,95% Okx-ove imovine drži se u ethereumu (ETH), ili saldo od 1,2 milijuna ethera, u vrijednosti od 1,9 milijardi dolara, koristeći trenutne tečajeve za ETH. Uz to, Okx također ima približno 294 milijuna američkih dolara (USDC).

Crypto.com

Crypto.com je 22. siječnja upravljao s oko 3,83 milijarde dolara, a njegova imovina trenutno uključuje 44 208 BTC-a, vrijednih nešto više od milijardu dolara. Burza je također držala 514,763 ETH, što je u nedjelju vrijedilo oko 833 milijuna dolara.

Crypto.com dodjela tokena 22. siječnja 2023.

Nansenova nadzorna ploča Crypto.com pokazuje da burza ima 17,28% udjela u shiba inu (SHIB). Crypto.com-ov SHIB fond uključuje oko 55,2 trilijuna SHIB-a, ili 663 milijuna dolara vrijednih meme tokena. Platforma za trgovanje također upravlja s oko 585 milijuna američkih dolara (USDC) i 2,1 milijardu kruna (CRO), u vrijednosti od oko 167 milijuna dolara.

Bitfinex

Mjenjačnica kriptovaluta Bitfinex držala je 8 milijardi dolara u kriptoimovini u nedjelju, 22. siječnja 2023. 54,29% Bitfinexovih posjeda je u bitcoinu (BTC), ili oko 191 654 BTC-a, koji danas vrijede 4,36 milijardi dolara. 28,15% Bitfinexove imovine drži se u izvanrednim tokenima (LEO), ili približno 2,2 milijarde dolara u LEO.

Dodjela Bitfinex tokena 22. siječnja 2023.

Burza je također držala 466 014 Ethereuma (ETH), procijenjenih na 756 milijuna dolara, od 22. siječnja. Osim toga, Bitfinex upravlja s 331 milijunom Tethera (USDT), a 0,64% Bitfinexove imovine, ili oko 126 milijuna XRP-a, drži se u rezervama.

Hobi

Huobi posjeduje oko 3,17 milijardi dolara od 22. siječnja, 30,91% imovine u valuti burze, huobi tokenu (HT). Burza upravlja sa 196 milijuna HT-a, koji danas imaju vrijednost od oko 980 milijuna USD.

Dodjela tokena Huobi 22. siječnja 2023. Novčanik Exchange pojavio se na popisu razmjene nansen.ai.

Huobi također posjeduje 617 milijuna Tethera (USDT) i 9 milijuna Trona (TRX) u vrijednosti od 596 milijuna dolara. 12,13% Huobijeve imovine drži se u BTC-u, 5,35% je pohranjeno u ETH, a 13,35% Huobijeve imovine je puno alternativne kripto imovine. Vrijednost od 7,7 milijuna dolara izvedena je iz 57,58 milijuna dolara koje drži Huobi, što je 30,66% ponude HUSD-a. Dok je HUSD nekoć bio stabilcoin vezan za američki dolar, HUSD se sada trguje po cijeni od 0,13 USD po kovanici.

Pet burzi drži 88,6 milijardi dolara ili 8,6% trenutne vrijednosti američkog dolara u ekonomiji kriptovaluta.

Svih pet spomenutih burzi kriptovaluta zajedno drže 88,6 milijardi dolara kripto imovine. Kombinirana vrijednost svih pet deviznih rezervi jednaka je 8,6% trenutne kriptoekonomije od 1 trilijun dolara.

74,49% od 88,6 milijardi dolara drži se u Binanceu, a ostatak je raspoređen između Okxa, Crypto.coma, Bitfinexa i Huobija. Platforma za trgovanje s najvećim tokenima za razmjenu je Bitfinex, s LEO vrijednim 2,2 milijarde dolara. Među pet spomenutih burzi, Binance ima najveći broj Bitcoina (BTC) s predmemorijom od 486 427 BTC.

oznake u ovoj priči

Alameda Research, Nadzorne ploče imovine, Bilanca stanja, Stanja, Zaštita od stečaja, Binance, Binance CEO, BitFinex, Centralizirane platforme za razmjenu kriptovaluta, Changpeng Zhao, kripto imovina, kripto stanja, kripto razmjene, Crypto.com, Ekonomija kriptovaluta, FTT , ftx, puni revizije, fondovi, Huobi, oglasi, stabilnost tržišta, Nansen, Nansen.ai, nansen.ai lista razmjene, neto vrijednost, Okx, zamagljivanje, Paul Munter, dokaz o rezervama, koncept dokaza o rezervama, dokaz o solventnosti, SEC, količinska trgovina

Što mislite o nedavnom trendu burzi kriptovaluta koje objavljuju popise dokaza o rezervama i nadzorne ploče imovine? Jeste li zabrinuti oko valjanosti ovih popisa? Recite nam što mislite o tome u odjeljku s komentarima u nastavku.

Jimmy Redman

Jamie Redman je direktor vijesti u Bitcoin.com News te financijski i tehnološki novinar sa Floride. Redman je aktivan član zajednice kriptovaluta od 2011. Gaji strast prema Bitcoinu, otvorenom kodu i decentraliziranim aplikacijama. Od rujna 2015. Redman je napisao više od 6000 članaka za Bitcoin.com News o disruptivnim protokolima koji se pojavljuju danas.
Zasluge za slike: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons, lista razmjene nansen.ai,

Ne dajući mišljenje: Ovaj je članak samo u informativne svrhe. To nije izravna ponuda ili traženje ponude za kupnju ili prodaju, niti preporuka ili potvrda bilo kojeg proizvoda, usluge ili tvrtke. Bitcoin.com ne pruža investicijske, porezne, pravne ili računovodstvene savjete. Ni Tvrtka ni autor neće biti odgovorni, izravno ili neizravno, za bilo kakvu štetu ili gubitak uzrokovan ili navodno uzrokovan korištenjem ili oslanjanjem na bilo koji sadržaj, robu ili usluge spomenute u ovom članku ili u vezi s njima.

Source link

Leave a Comment