Pokrenut Ethereum Shanghai Mainnet Shadow Fork


Korisnici Ethereuma približavaju se pristupu a 26 milijardi dolara (i broj) ETH-a povezanih s najvećom mrežom pametnih ugovora na svijetu.

U ponedjeljak su glavni programeri Ethereuma najavili uspješnu implementaciju prve mainnet shadow fork dizajnirane za testiranje spremnosti povlačenja ETH stakinga, značajke čije se objavljivanje očekuje. Do ožujka.

Mainnet shadow forks potpuna su vježba za nadogradnju sustava, koja razvojnim programerima omogućuje testiranje nedostataka u dizajnu i izmjenu svih neriješenih problema. Test u ponedjeljak prikazao je nadolazeću i dugo očekivanu nadogradnju Ethereuma u Šangaju, koja će uvesti stabilna povlačenja ETH-a u ekosustav Ethereuma.

Shanghai će biti prva velika nadogradnja od povijesnog spajanja Ethereuma u rujnu, koje je transformiralo mrežu u sustav s dokazom o udjelu. Spajanjem je također uvedena mogućnost za korisnike da polože ETH u mrežu kako bi postali validatori i pomogli u autentifikaciji transakcija u lancu. Nasuprot tome, ti korisnici nisu mogli akumulirati nagrade u obliku novogeneriranog ETH-a.

Korisnici su uložili gotovo 26,5 milijardi dolara u ETH od prosinca 2020. kako bi zaradili takve nagrade. Ali ti će korisnici moći povući i svoje nove ETH depozite i izvorne depozite tek nakon što ga Šangaj implementira.

Marius van der Wijden, programer Ethereum jezgre, objavio je u ponedjeljak na Twitteru da je prvi mainnet shadow fork za povlačenje ETH-a uspješno pokrenut, iako su neki manji problemi u međuvremenu zakrpani.

Po svemu sudeći, to znači da Ethereum još uvijek planira ponuditi značajke povlačenja ETH-a u sljedećih pet do osam tjedana.

Ovaj raspored bio je glavni prioritet za glavne programere mreže, koji su željni ponuditi mogućnost povlačenja ETH što je brže moguće — čak i nauštrb drugih poboljšanja.

Prvotno se očekivalo da će Shanghai uključiti dugo očekivana dodatna poboljšanja, uklj proto-danksharding—pojednostavljeni proces uzorkovanja podataka koji će učiniti Layer 2 transakcije na Ethereumu dramatično jeftinijim i bržim — i EOF, prijeko potrebno i godinama odgađano ažuriranje Ethereum Virtual Machine (EVM), temeljnog mrežnog mehanizma koji implementira pametne ugovore. Oba su ažuriranja odgođena kako bi se osiguralo da se isplate ETH mogu pojaviti do ožujka.

Prošlog tjedna, brojni programeri jezgre Ethereuma također su izrazili frustraciju odlukom da odustanu od ažuriranja metode kodiranja koja se koristila u uvođenju u Šangaju. Ova odluka, još jedna žrtva koju su programeri podnijeli kako bi ubrzali izdanje nadogradnje, mogla bi imati nepredviđene tehničke posljedice za Ethereum u nadolazećim godinama, mnogi glavni razvojni programeri Reći Dešifrirati.

Izdavanje nadogradnje nedvojbeno će imati veliki utjecaj na kripto tržišta. Analitičari JP Morgana nedavno su napisali da bi mogućnost proizvođača ETH-a da povlače sredstva po želji “mogla započeti novu eru klađenja” za glavnu mjenjačnicu kriptovaluta Coinbase, koja krvari od početka posljednje kripto zime prošlog svibnja.

Ostanite u tijeku s novostima o kriptovalutama i svakodnevno primajte ažuriranja u svoju pristiglu poštu.

Source link

Leave a Comment