Pomoćni trener Bayera, Sachs se povlači iz nogometnog programa Grizzly


Missoula – Počinju se događati neke promjene unutar nogometnog trenerskog osoblja Greysa.

UM je u ponedjeljak poslijepodne objavio da su obrambeni koordinator i trener Kent Baer i trener obrambene linije Barry Sachs dali ostavke na program.

Prema priopćenju za medije koje je poslala škola, Sachs se povlači iz trenerske karijere nakon 42 godine, dok Bayer, koji je upravo završio 50. godinu treniranja, odlazi iz “osobnih razloga”.

“I trener Baer i trener Sachs obavili su nevjerojatan posao kao treneri ovdje u Montani”, rekao je trener UM-a Bobby Hook u priopćenju za javnost. “Tužni smo što ih vidimo kako odlaze iz igre, ali i sretni što će učiniti ono što žele i što trebaju. Oni su sjajni dečki i veliki mentor mladima u našoj momčadi. Bit će teško zamijeniti dva trenera veterana s toliko znanja, ali će još teže biti zamijeniti dobre prijatelje i kolege u Našoj ekipi.”

Oba trenera upravo su završila svoje pete sezone, a Montana se pridružio osoblju UM-a 2018. nakon što ga je angažirao Hawk kada se Hawk vratio trenirati Montana Grizzliese. Sachs, bivši UM koji je igrao za Grizzliese od 1976. do 1979., trenirao je za FBS programe od 1998. do 2016., uključujući turneju po Nevadi od 2002. do 2012. Sachs je bio u San Jose Stateu 2016. i u Humboldt Stateu 2017. prije nego što je došao na. Povratak u Missoulu 2018.

_DSC8055. jpg

Kyle Hansen/MTN Sports

Trener obrambene linije Montane Barry Sachs odlazi u svlačionicu prije utakmice UM-a FCS protiv North Dakota State 3. prosinca 2022. u Fargu, Sjeverna Dakota.

“Tako sam zahvalan što mi je trener Hoke dao priliku da se vratim i treniram nogomet u svojoj školi”, rekao je Sachs u izjavi za javnost. “Bilo je to ostvarenje sna. Ne mogu mu dovoljno zahvaliti što je pružio nevjerojatno radno iskustvo sa sjajnim nogometašima, studentima sportašima i trenerima. Bilo je tako zabavno i veliki izazov za trenera na premijernom programu u FCS nogomet.

“Vrijeme je da se povučem i zbog ove prilike na svoju karijeru gledam kao na završenu. Treneru Hawku i ostatku posade želim sve najbolje. Nebo je granica i znam da će oni ići tamo. “

Baer se pridružio UM-u nakon tri sezone na UNLV-u. Njegova trenerska karijera uključivala je privremeni glavni trener u Notre Dameu 2004., kao iu San Jose Stateu 2012. Prije dolaska u UM radio je kao obrambeni koordinator za devet različitih FBS programa.

_DSC7807. jpg

Kyle Hansen/MTN Sports

Obrambeni koordinator Montane i trener trkačih bekova Kent Baer, ​​lijevo, rukuje se s linebackerom Tylerom Flinkom (54) prije utakmice drugog kruga doigravanja UM-a protiv North Dakota State 3. prosinca 2023. u Fargu, Sjeverna Dakota.

Pod Baerovim vodstvom, program je vidio linijskog braniča Dantea Olsona koji je osvojio nagradu Buck Buchanan 2019., kao i linijskog braniča Patricka O’Connella i kornera Justina Forda kao četvrtoplasirane finaliste u izdanju Bucka Buchanana 2021. godine. Ovaj je dvojac vidio Grizzliese da stignu do četvrtfinala FCS-a 2019. i 2021., kao i nastup u drugom kolu prošle sezone 2022.

U svoje posljednje dvije sezone s Baerom i Sacksom, Griz je vodio Big Sky Conference u sacksima i zauzeo drugo mjesto u ukupnoj obrani.

“Dolazak na Sveučilište u Montani bilo je iskustvo koje ću uvijek cijeniti”, rekao je Baer u izjavi. “Nevjerojatno sam zahvalan treneru Hooku, stručnom stožeru, svom pomoćnom osoblju, nevjerojatnim navijačima, a posebno igračima za sve što su učinili za mene. Imao sam iskustva i stekao odnose koje ću uvijek cijeniti. On je imao priliku trenirati Grizzly u posljednjih pet godina.”

Prema izjavi, UM će imenovati svoje zamjene u “skoroj budućnosti”.

Source link

Leave a Comment