Ponovno korištenje CGM senzora – samokontrola dijabetesa


s: Je li sigurno ponovno koristiti CGM senzore?

a: Oduvijek sam bio obožavatelj pokušaja da izvučem najviše iz svoje zalihe za dijabetes… ne samo da spriječim rasipanje i uštedim nešto vremena, već i da uštedim troškove. Međutim, upozorio bih na ponovno korištenje CGM senzora.

Da biste primali najnovije vijesti o dijabetesu, strategije upravljanja glukozom u krvi, savjete o prehrani, zdrave recepte i još mnogo toga izravno u svoju pristiglu poštu, prijavite se za naše besplatne biltene!

Svaki dan kada se senzor koristi, signal koji generira za istu razinu glukoze lagano se mijenja. To je zbog procesa starenja senzora i nakupljanja biološkog materijala oko samog senzora (ono što volim zvati “goop”). Kao rezultat toga, inženjeri koji su izradili sustave za kontinuirano praćenje glukoze (CGM) dizajnirali su ga za različito tumačenje signala u različitim danima korištenja. Na primjer, signal drugog dana tumači se drugačije od potpuno istog signala devetog dana. To pomaže u održavanju točnosti sustava.

Kada se senzor ponovno koristi, prijemnik će protumačiti signal 11. dana kao da je prvi dan, signal 14. dana kao da je četvrti dan i tako dalje. To utječe na točnost vrijednosti glukoze. Za one koji moraju nakratko ponovno koristiti senzore (u slučaju da čekaju pošiljku, na primjer), preporučio bih da rade nekoliko prstiju dnevno. Upotrijebite vrijednosti iz prsta za izračunavanje doza inzulina i kalibraciju CGM (ako je primjenjivo) kad god postoji odstupanje od više od 20% između očitanja mjerača i CGM.

Želite li saznati više o kontroli glukoze u krvi? Pregledajte “tabelu šećera u krvi”, zatim pročitajte “Koja je normalna razina šećera u krvi?” i “Strike the Spike II: Kako kontrolirati visoku razinu glukoze u krvi nakon obroka.”

Source link

Leave a Comment