Porsche NFT kolekcija nije uspjela steći popularnost jer se kovnica počela pripremati


Njemački proizvođač automobila Porsche objavio je svoj prvi set nezamjenjivih tokena (NFT) u ponedjeljak, iako projekt ne juri prema visokim cijenama preprodaje kao što su fanovi očekivali.

Serija od 7500 izdanja, koja odaju počast legendarnom sportskom automobilu marke 911, počela je s kovanjem za nositelje dopuštene liste u ponedjeljak u 9 ujutro EST u četiri jednosatne rate. Nakon što je početni popis dopuštenih istekao, kovnica je puštena u javnost s otvorenim vremenom pauze. Kolekcionari su smjeli iskovati do tri virtualna 911 Porschea po 0,911 ETH svaki, otprilike 1490 USD.

Sljedeće faze procesa kovanice omogućuju vlasnicima da izaberu jedan od tri “puta” koji će slijediti i prilagoditi dizajn i rijetkost svojih NFT-ova.

U satima nakon prvog otvaranja kovnice, činilo se da je prodaja kolekcije zastala. U vrijeme pisanja u ponedjeljak navečer, samo 1198 NFT-ova — oko 16% od ukupnog broja — prodano je putem Porscheove službene web stranice.

Čini se da je prodaja na sekundarnom tržištu također zaustavljena. U vrijeme pisanja, osnovna cijena bazena bila je 0,89 ETH, ili oko 1450 dolara — što znači da se bazen prodavao 50 dolara jeftinije na sekundarnim tržištima kao što je OpenSea dok je kovnica bila u tijeku.

Porsche je s velikim iščekivanjem najavio svoj visokoprofilni NFT pothvat na Miami Art Weeku u prosincu. Tvrtka se udružila s njemačkom tvrtkom fanzone Road2Dreams za distribuciju tokena.

Neki korisnici Twittera odbacili su grupu, ističući da su njena visoka cijena i naizgled skuplja strategija nekompatibilne s Web3 etosom.

Porsche i Road2Dreams nisu odmah odgovorili CoinDesku za komentar.

Dave Krugman, umjetnik i osnivač NFT kreativne agencije Allships, Na Twitteru je podijelio svoje mišljenje o cijeni kolekcije, opisujući to kao komunikaciju s ciljanom Web3 zajednicom. Rekao je za CoinDesk da veliki Web2 brendovi koji ulaze u Web3 prostor trebaju razmišljati dugoročno kada pokreću NFT.

“Kada započnete svoje putovanje u ovom području izvlačenjem milijuna dolara iz zajednice, postavljate nevjerojatno visoka očekivanja, eliminirate 99% sudionika na tržištu i precijenite svoju imovinu prije nego što možete dokazati da možete poduprijeti njihovu procjenu”, rekao je Krugman. .

“Ako možete početi odozdo prema gore, gradite organsku zajednicu predanih zagovornika s usklađenim poticajima.”

Source link

Leave a Comment