Porsche NFT komplet se ruši i gori nakon slabog pokretanja


Porscheove NFT ambicije zaustavljene su odmah na vratima.

Kultni njemački automobilski brend prodao je nešto više od 25% svoje prve serije od 7500 komada kada je rekao da će zatvoriti projekt do srijede u 6 ujutro ET, prema Twitter računu projekta. Porsche je u početku zamislio trofazni proces kovanja NFT-a koji je ograničio kupce na samo tri NFT-a u neodređenom vremenskom razdoblju.

“Naši drugovi su govorili,” napisao jeth_porsche Utorak poslijepodne. “Smanjit ćemo ponudu i zaustaviti kovnicu kako bismo krenuli naprijed u stvaranju najboljeg ekskluzivnog iskustva zajednice.”

U nešto više od 24 sata, 1909 NFT-ova prodano je za 0,911 Ether po komadu, ili oko 1400 USD, od utorka. Ali na sekundarnom tržištu OpenSea NFT, najjeftiniji Porscheov digitalni kolekcionarski predmet bio je dostupan za 0,905 ethera, manje od službene web stranice projekta.

Tvrtka je prvi put predstavila svoju NFT kolekciju, koja sadrži slike bijelog Porschea 911 Carrera, na Art Baselu u studenom, nazvavši ga “rijetkim, kultnim i bezvremenskim kao i njegovi sportski automobili”.

Sudeći prema slaboj prodaji, gomila kriptovaluta, ponekad ironično povezana s Lamborghinijem, sklona je neslaganju.

Unatoč namjeri brenda da uključi Web3, neki na kripto Twitteru vjeruju da napori tvrtke nisu otišli dovoljno daleko. Nekoliko je istaknulo da brend nikada nije promovirao kovnicu novca na svom službenom Twitter računu i požalili su se da su NFT-ovi precijenjeni zbog nedostatka pogodnosti i značajki povezanih sa svakim kolekcionarskim predmetom.

Drugi su se korisnici žalili da se Porsche ponašao kao tradicionalna tehnološka tvrtka, ili web2, u stvaranju NFT projekta, umjesto da je u potpunosti prihvatio Web3 angažirajući se s ljudima u prostoru.

Porsche nije odmah odgovorio srećaZahtjev za komentar.

Ova se priča izvorno pojavila na Fortune.com

Više sreće:
Olimpijska legenda Usain Bolt izgubio je 12 milijuna dolara u prijevari. Na računu mu je ostalo samo 12.000 dolara
Pravi grijeh Meghan Markle koji Britanci ne mogu oprostiti – a Amerikanci ne mogu razumjeti
– Jednostavno ne ide. Najbolji restoran na svijetu se zatvara jer njegov vlasnik moderan model fine dininga naziva ‘neodrživim’
Bob Iger spustio je nogu na tlo i rekao zaposlenicima Disneyja da se vrate u ured

Source link

Leave a Comment