Povjerljivi financijski podaci BlockFi-ja pokazuju da je 1,2 milijarde dolara povezano s FTX-om i Alamedom


Logotip BlockFi prikazan je na zaslonu telefona, a kriptovaluta je predstavljena na ovoj ilustraciji fotografije snimljenoj u Krakovu, Poljska, 14. studenog 2022.

Jacob Borzycki | Norphoto | Getty Images

Bankrotirana tvrtka za kriptovalute BlockFi ima više od 1,2 milijarde dolara imovine povezane s FTX-om Sama Bankman-Frieda i Alameda Research, prema prethodno redigiranim, ali pogrešno prenesenim financijskim izvješćima u utorak bez redigiranja.

Izloženost BlockFi-ja FTX-u bila je veća nego što je sugerirano u prethodnim objavama. Tvrtka je podnijela zahtjev za zaštitu od stečaja u Poglavlju 11 krajem studenog, nakon kolapsa FTX-a, koji je pristao spasiti posrnulog zajmodavca prije kolapsa.

Povezane investicijske vijesti

Mizuho očekuje da će se dionice Coinbasea gotovo prepoloviti jer trgovci izbjegavaju kriptovalute

CNBC Pro

Stanje prikazano u BlockFi-jevom neprilagođenom podnesku uključuje 415,9 milijuna dolara u imovini povezanoj s FTX-om i 831,3 milijuna dolara u zajmovima Alamedi. Ovi brojevi su od 14. siječnja. Obje tvrtke Bankman-Fried zatvorene su u stečaju FTX-a u studenom, što je uzdrmalo tržišta kriptovaluta.

Odvjetnici BlockFi-ja prethodno su rekli da je zajam Alamedi procijenjen na 671 milijun dolara, dok je dodatnih 355 milijuna dolara digitalne imovine na FTX platformi zamrznuto. Od tada je vrijednost bitcoina i ethera naglo porasla, povećavajući vrijednost tih posjeda.

Financijsku ponudu sastavio je M3 Partners, savjetnik odbora vjerovnika. Tvrtku zastupa odvjetnička tvrtka Brown Rudnick, a sastoji se isključivo od klijenata BlockFi-ja kojima bankrotirani zajmodavac duguje novac.

Odvjetnik odbora vjerovnika potvrdio je za CNBC da je neredigirani podnesak učitan greškom, ali je odbio daljnje komentare. Odvjetnici BlockFi-ja nisu odgovorili na zahtjev za komentar.

Druge informacije koje su sada dostupne u vezi s BlockFi-jem uključuju brojeve klijenata i pojedinosti na visokoj razini o veličini računa kao i obujmu trgovanja.

BlockFi je imao 662.427 korisnika, od kojih je gotovo 73% imalo stanje na računu manje od 1.000 USD. U šest mjeseci od svibnja do studenog prošle godine kumulativni obujam trgovanja ovih klijenata iznosio je 67,7 milijuna dolara, dok je ukupni obujam iznosio 1,17 milijardi dolara. BlockFi je u tom razdoblju ostvario nešto više od 14 milijuna dolara prihoda od trgovanja, navodi se u prezentaciji, s prosjekom od 21 dolar prihoda po kupcu.

Tvrtka je imala 302,1 milijun dolara u gotovini, zajedno s imovinom portfelja vrijednom 366,7 milijuna dolara. Prezentacija pokazuje da zajmodavac kriptovaluta ima gotovo 2,7 milijardi dolara u neizmijenjenoj imovini, od čega je gotovo polovica povezana s FTX-om i Alamedom.

Neuspjeh BlockFi-ja bio je ubrzan izloženošću Three Arrows Capitalu, kripto hedge fondu koji je u srpnju podnio zahtjev za zaštitu od stečaja. FTX je dogovorio spašavanje za BlockFi, s revolving kreditom od 400 milijuna dolara, ali je taj dogovor propao kada se FTX suočio s vlastitom krizom likvidnosti i brzo potonuo u bankrot.

Prema posljednjim financijskim podacima koje je objavio BlockFi, vrijednost Alamedinog nepodmirenog zajma i imovine povezane s FTX-om revidirana je na 0 USD. Nakon svih prilagodbi, BlockFi ima samo 1,3 milijarde dolara imovine, od čega je samo 668,8 milijuna dolara opisano kao “tekuće/za distribuciju”.

Preostalih 125 zaposlenika BlockFi-ja dobivaju bogatu plaću u sklopu predložene sheme zadržavanja osmišljene da zadrži neke ljude na brodu tijekom stečajnog procesa, pokazuje podnesak.

Privedeni zaposlenici će na godišnjoj razini inkasirati ukupno 11,9 milijuna dolara. Među preostalim zaposlenicima su tri uspješna klijentska zaposlenika, od kojih će svaki kući donijeti godišnji prosjek od preko 134.000 USD.

Pet zaposlenika koji još uvijek rade s tvrtkom zarađuju u prosjeku 822.834 dolara, prema prezentaciji, što pokazuje da su skrbnički planovi BlockFi-ja “veći nego u sličnim kriptovalutama”.

Gledati: Kolaps FTX-a potresa kriptovalute do temelja

Kolaps FTX-a uzdrmao je kriptovalutu do temelja.  Bol možda nikada neće prestatiSource link

Leave a Comment