Predlaže se da Bitcoin postane zakonsko sredstvo plaćanja u državi Arizona


Protekla godina bila je teška za Bitcoin, budući da je njegova cijena pala gotovo 60% u odnosu na vrhunac. Ovo je smanjilo veliki dio pompe oko bitcoina, ali ne sve. Još uvijek ima mnogo onih koji vjeruju u budućnost kriptovalute, među njima i senatorka iz Arizone Wendy Rogers.

Rogers, pro-Donald Trump republikanac koji je izabran u Senat Arizone 2020., u utorak je predstavio prijedlog zakona koji bi bitcoin učinio legalnim u državi. slijedio unutra Stopama El Salvadora, čiji je polarizirajući šef podnio zakonsko sredstvo plaćanja za bitcoin 2021., zakon bi, ako bude usvojen, dao bitcoinu isti pravni status kao i američki dolar. Može se koristiti za plaćanje dugova, poreza i kao komercijalno sredstvo razmjene.

Fakture Susponzorirano Od Rogersovog suradnika, republikanci iz Senata države Rogers Jeff Winninger i JD Mesnard. Osim potpore državnih demokrata, prijedlozi zakona mogu biti usvojeni uz jedinstvenu potporu državnih republikanskih senatora i zastupnika. Republikanci drže 16 od 30 mjesta u Senatu Arizone i 31 od 60 mjesta u Zastupničkom domu.

Međutim, ubrzo je oboren sličan prijedlog zakona koji je predložio Rogers 2022. Rogers je također predložio da se glasačima 2024. omogući da odluče treba li kriptovaluta biti izuzeta od poreza u državi.

Centralizirani digitalni novac kojim upravljaju središnji bankari je ropstvo. Rogers je tvitao u travnjuPovratak libertarijanskim korijenima Bitcoina. Decentralizirani Bitcoin je sloboda.

Salvador je poznat po usvajanju Bitcoina kao zakonskog sredstva plaćanja. Pod vodstvom predsjednika Neba Bokela, zemlja je potrošila procijenjenih 107 milijuna dolara na kupnju bitcoina, a ta imovina sada vrijedi otprilike polovicu tog iznosa. Vlada ugrožene nacije potrošila je dodatnih 268 milijuna dolara stvarajući digitalnu infrastrukturu za bitcoin, uključujući poticaj od 30 dolara za sve koji se prijave za službeni bitcoin novčanik, Chivo.

Kritičari kažu da je usvajanje bitcoina bio trošak koji si teško zadužena zemlja nije mogla priuštiti. Pristalice kažu da je bitcoin učinkovitije sredstvo doznaka i da se oporavak turizma u zemlji nakon COVID-a može barem djelomično pripisati kripto-turizmu.

Arizona nije jedina u borbi s regulacijom kriptovaluta. Prošlog su tjedna zastupnici u Missouriju i Missisipiju nastojali izraditi zakon koji bi zaštitio prava građana na rudarenje bitcoina, što je proces koji zahtijeva veliku potrošnju električne energije. koji je prošle godine zabranjen u New Yorku.

Source link

Leave a Comment