Predviđanje cijene Ethereuma jer ETH skače 20% u dva tjedna – evo kamo dalje ide


Iako je sada pao više od 7% u odnosu na svoje nedavne najviše razine prošlog tjedna oko regije od 1680 USD, ether (ETH), kriptovaluta koja pokreće Ethereum blockchain, još uvijek je blizu 18% u posljednja dva tjedna. Ethereum je najpopularniji decentralizirani Layer 1 blockchain protokol omogućen pametnim ugovorima, s izvornom kriptovalutom Ether koja je druga najvrjednija kriptovaluta po tržišnoj kapitalizaciji nakon prve kriptovalute na svijetu Bitcoina.

Prodavači ETH-a imali su kontrolu proteklih nekoliko dana otkako je Ether prošlotjedni pokušaj probijanja iznad ključnog otpora u regiji od 1680 dolara, neuspjeh koji je izgleda potaknuo uzimanje profita od strane kratkoročnih bikova. Tehnička prodaja trgovaca unutar dana vjerojatno je također igrala ulogu – nedavni pad ETH-a bio je potaknut prekidom kratkoročne strukture zastavice koju je formirala kriptovaluta na 4-satnim svijećama.

Gdje je sljedeći ETH?

Gledajući ETH u dugoročnijem vremenskom horizontu, stvari izgledaju pozitivnije. Da, ETH nije uspio prijeći razinu otpora od 1680 USD (do sada), ali kriptovaluta više nije zaglavljena u granicama dugoročnog padajućeg kanala koji je prevladavao krajem 2022. do početka 2023.

Ether također nastavlja trgovati znatno sjeverno od svih svojih glavnih pomičnih prosjeka, koji se sada svi kreću prema gore. U međuvremenu, stopa kojom 50 DMA raste sugerira da bi pod pretpostavkom da nema značajnog pada ETH-a u nadolazećim tjednima/mjesecima trebao doći do bikovskog zlatnog križa negdje u veljači (kada 50 DMA prijeđe iznad 200 DMA). ).

Nedavni pad ETH-a znači da prema 14-dnevnom indeksu relativne snage (RSI), Ether više nije prekupljen, što ukazuje da postoji prostor za obnovu pritiska kupnje u narednim danima i tjednima.

Pozitivan primarni leđni vjetar

Makro i osnove Ethereuma mogle bi nastaviti ublažavati negativan trend. Na makro planu, tržišta sve više očekuju da će se uskoro približiti kraj Fedovog ciklusa pooštravanja i da će do kraja ove godine i 2024. Fed ponovno ublažiti stope. To je zahvaljujući kontinuiranom brzom opadanju inflacijskih pritisaka u SAD-u i rastućim znakovima da gospodarstvo klizi u recesiju.

Fed-ovo lagano gledište povijesno je jačalo kriptovalute, kao što je to bilo 2019., a zatim 2020./2021. U međuvremenu se očekuje da će Ethereum implementirati veliku nadogradnju prema kraju ovog tromjesečja koja će omogućiti ulaganje u isplatu ETH-a, za što se očekuje da će potaknuti novu potražnju za imovinom, dok će privući ulagače izgledima da mogu fleksibilno pristupiti fiksnom prinos.

Osnove mreže Ethereum i dalje su jake, a očekuje se da će broj adresa različitog salda prijeći kritičnu granicu od 100 milijuna kasnije ove godine – zamjena za kontinuirano i nepopustljivo prihvaćanje kriptovalute. Kombinacija gore navedenih čimbenika mogla bi ETH održati podržanim u nadolazećim tjednima i mjesecima, što bi na kraju omogućilo kriptovaluti da ponovno testira svoje vrhunce iz ljeta 2022. sjeverno od razine od 2000 USD.

Kupite Ethereum sada

Ethereum alternative

Ako uz ETH tražite druge kripto projekte visokog potencijala, pregledali smo 15 najboljih kriptovaluta 2023., prema analizi Kripto vijesti Grupa za razgovore o industriji.

Popis se ažurira tjedno novim altcoinima i ICO projektima.

Odricanje od odgovornosti: odjeljak Industry Talk pruža uvide igrača u kripto industriji i nije dio uredničkog sadržaja Cryptonews.com.Source link

Leave a Comment