Pregled kripto tržišta, 24. siječnja


Slika članka

Arman Shirinyan

Tržišta u središnjoj točki: ili vidimo produljeni preokret ili nastavak silaznog trenda

Tržišta još uvijek vise o niti jer je većina imovine naišla na lokalni otpor i ne napreduje u proteklih nekoliko dana, ovo nije ništa drugo nego zdrava konsolidacija, a situacija bi se mogla promijeniti u bilo kojem trenutku.

Važan signal iz Dogecoina

Kao što smo spomenuli u našim prethodnim pregledima, Dogecoin je trebao primiti ključni signal preokreta, križ između 50 i 200 dana pomičnih prosjeka, također poznat kao “zlatni križ”. Obično se to smatra signalom prijelaza na dugoročni preokret jer ukazuje da srednjoročno kretanje imovine prevladava nad dugoročnim kretanjem.

DOGE shema
Izvor: TradingView

S obzirom na porast meme imovine na tržištu, potisnuta izvedba Dogecoina izazvala je zabrinutost, ali u isto vrijeme, nema potrebe za brigom ili klađenjem protiv imovine samo zbog nedostatka zamaha.

U doglednoj budućnosti mogli bismo vidjeti ubrzanje rasta zahvaljujući gore navedenom signalu i općem oporavku tržišta.

Ethereum se zaustavlja

Nakon snažnog oporavka prije nekoliko dana, Ethereum se suočio s problemima na putu prema gore jer nije uspio probiti lokalnu razinu otpora oko 1610 USD. Iako se može činiti da je 200-dnevni pomični prosjek barijera koju druga najveća kriptovaluta na tržištu ne može probiti, to nije nužno točno.

Ako pogledamo grafikon, postaje jasno da je linija koja povezuje lokalne vrhove tijekom 4-mjesečnog razdoblja pravi otpor koji Ether mora slomiti. Nažalost, ne čini se da se Ether probija sam, bez podrške ostatka tržišta.

Prema ultrasound.money, izdavanje Ethereuma se normaliziralo i kriptovaluta je ponovno deflacijska. Međutim, kontinuirano sagorijevanje ETH-a samo po sebi nije dovoljno jer ne utječe izravno na performanse druge najveće kriptovalute na tržištu.

Međutim, oporavak od opeklina na Ethereumu rezultat je povećane mrežne aktivnosti, što bi moglo poboljšati izvedbu Ether tržišta, jer obično ovisi o prihodu validatora, rješenja i tvrtki na mreži.

Prodor na tržište

Kratkoročni cilj koji je nedavno započeo na tržištu kriptovaluta ne bi se mogao postići bez oporavka tradicionalnih tržišta. S&P500, koji odražava trendove na tržištima općenito, također je rastao u posljednjih nekoliko tjedana, ali je ubrzo nakon toga naišao na otpor.

Za sada je već uspio probiti razinu otpora duge linije trenda i mogao bi se učvrstiti iznad nje, što će pokrenuti novi val i na tržištu kriptovaluta i na tradicionalnim tržištima. Međutim, neki stručnjaci pretpostavljaju da je ovo samo lažni blef usred medvjeđeg tržišta, a ulagači bi se trebali pripremiti na preokret i nastavak trenda koji smo vidjeli od kraja 2021. godine.Source link

Leave a Comment