Prijeti li veći hak za Bitcoin, Ethereum?


Osim nekoliko štucanja, bitcoin se brzo oporavlja od početka godine. Ranije ovog tjedna prešao je granicu od 21.000 dolara. Unatoč raspletu današnje sage o bankrotu Genesisa, BTC se uspio održati. S imovinom koja se trguje u zelenom na satnim i dnevnim grafikonima, čini se da bikovi imaju malu ruku u vrijeme tiska.

Bitcoin je nedavno uspio napisati još jedan rekord. Kao što se vidi u nastavku, RSI je dostigao vrhunac iznad 80 po prvi put od 2018., dajući opipljiv znak konsolidacijskog zamaha.

Slično tome, čak je i Ethereum pratio bikovski val. S tjednim porastom od 10%, najvećim altcoinom u petak se trgovalo po 1,55 tisuća dolara.

Bitcoin i Ethereum se odvajaju od tržišta

Kao što je gore objašnjeno, obje najveće kriptovalutne imovine drže se istog smjera i trguju u tandemu jedna s drugom. Međutim, njihova kretanja nisu bila kompatibilna s burzom. Na primjer, S&P 500 pao je oko 2% u proteklih pet dana trgovanja.

Međutim, postoji srebrna podstava za isto. Prema prethodnim presedanima, tržišta bikova uglavnom su započela tijekom razdoblja slabe korelacije između oba tržišta. Stoga ugovor o Bitcoinu i Ethereumu u odnosu na S&P 500 ukazuje na mogući prekid u korelaciji, otvarajući vrata narativu oporavka.

Paralelno s tim, moral navijača se u posljednje vrijeme popravlja. Kao što se vidi u nastavku, optimizam publike polako je pronašao svoj put i sada je na najvišoj razini od srpnja prošle godine. Pitao je što bi to moglo značiti, Santment je tweetao,

“Trgovci prihvaćaju znakove života u Bitcoinu kao znak da bi veći proboj uskoro mogao biti na horizontu.”

Izvor: Emocija

Iako druge mjere na lancu nisu potvrdile spomenutu pristranost. SOPR-ovi za Bitcoin i Ethereum kretali su se oko 1 [0.99 and 1.01 to be precise.]. U biti, ova metrika prati potrošačko ponašanje sudionika.

Vrijednosti veće od 1 pokazuju da se u prosjeku ostvaruje više profita, dok očitanja manja od 1 ukazuju na više gubitaka. S vrijednošću 1, tržište je potpuno neutralno. Stoga bi bilo bolje da sudionici na tržištu pričekaju potvrdu prije nego što se vrate.

Izvor: TradingView

Source link

Leave a Comment