Programeri Ethereuma pripremaju se za nadogradnju u Šangaju s lansiranjem testne “shadow fork”.


Napomena urednika: Uz toliku volatilnost tržišta, pratite dnevne vijesti! Uronite u zapisnike s našim kratkim pregledom dnevnih vijesti i stručnim mišljenjima koja morate pročitati. Registrirajte se ovdje!


(Kitco News) — U pripremi za ažuriranje Ethereum Shanghai zakazano za negdje u ožujku, programeri vrhunske platforme za pametne ugovore stvorili su okruženje za testiranje pod nazivom “shadow fork”, prema Go-Ethereum programeru Mariusu van der Wijdenu.


u Twitter niti Širenje Od Wijdena u ponedjeljak, programer je naznačio da je naziv testne mreže “Withdrawal-Mainnet-Shadow-Fork-1”, a namijenjena je za testiranje uvjeta potrebnih za isplate Ether Stakinga.


Glavni cilj šangajskog ažuriranja je omogućiti povlačenja uloga, koja su onemogućena od pokretanja beacon lanca u prosincu 2020.


Kao dio procesa testiranja, Van Der Wijden i još jedan programer po imenu “Potuz” stvaraju zlonamjerne čvorove koji šalju blokove i loše poruke drugim čvorovima na testnoj mreži i pokušavaju ih uvjeriti da se pridruže pogrešnoj verziji mreže.


Do sada je mreža uspješno prošla testove i radi bez problema. “Vidjeli smo 12 loših blokova tijekom noći; nijedan od njih nije prihvatio kupce”, rekao je van der Wijden. cvrkut Utorak. “Malo sam promijenio težine pa će to stvarati više problema [with regard to] povlačenja. Da vidimo mogu li kupci to podnijeti.”


Cilj ovog testa je utvrditi može li nadogradnja spriječiti zlonamjerne napade ili su potrebne dodatne promjene prije nego što se može implementirati na glavnu mrežu.


Tijekom 99. poziva za Consensus Layer (CL) 1. prosinca, programeri Ethereuma odlučili su da namjeravaju pokrenuti povlačenja Ethereum Stakinga s nadolazećim hard forkom u Shanghaiu zbog činjenice da su neki dioničari imali svoje tokene zaključane dvije godine. U to je vrijeme nadogradnja također uključivala implementaciju “EVM Object Format” (EOF), koji je skup Ethereum Improvement Proposals (EIP) dizajniran za nadogradnju Ethereum Virtual Machine (EVM) i olakšavanje budućih nadogradnji.


6. siječnja programeri su održali još jedan poziv u kojem su se složili isključiti planiranu implementaciju EOF-a iz Šangajske nadogradnje zbog zabrinutosti da bi njena složenost odgodila implementaciju povlačenja.


U vrijeme pisanja, podaci s Beaconcha.in pokazuju da postoji 16,149,561 Ether vrijedan oko 26,19 milijardi dolara u Staking Ethereum ugovorima koji se trenutno ne mogu povući. Prema Wennerge.com, Shanghai će biti nadograđen 31. ožujka.


Ne daje mišljenje: Mišljenja izražena u ovom članku su mišljenja autora i ne moraju odražavati mišljenja Kitco Metals Inc. Autor je dao sve od sebe kako bi osigurao točnost danih informacija; Međutim, Kitco Metals Inc. ne može. Ni autor ne jamči ovu točnost. Ovaj je članak samo u informativne svrhe. To nije nagovaranje na bilo kakvu razmjenu robe, vrijednosnih papira ili drugih financijskih instrumenata. Kitco Metals Inc. ne prihvaća Autor ovog članka neće se smatrati odgovornim za gubitke i/ili štete nastale korištenjem ove publikacije.

Source link

Leave a Comment