Recept za jackfruit: Dajte žudnji za uličnom hranom zdravi štih uz Katahal Chaat


Ništa se ne može usporediti s užitkom indijske ulične hrane, ali dok uživamo u njoj ovog Praznika rada, pobrinite se da se uključite u prehranu i očuvate tijelo zdravim tako da svojim žudnjama za uličnom hranom damo zdrav štih uz Jackfruit ili ovaj Katahal chaat utorak . Ljudi koji vole jesti uvijek su najbolji ljudi, a ako ste poput nas, koji radije isprobavamo nove sastojke u starim kuhinjama, dopustite da vam predstavimo Jackfruit Chaat.

Nastavite s uobičajenim razgovorom i budući da nema ničeg romantičnijeg od ukusne hrane, počastite svoje najmilije obilnim tanjurom zdravog Jackfruit Chaata s receptom u nastavku i bacite se na bluz utorkom.

Sastojci:

2 kg jackfruita

30 g paste od đumbira i češnjaka

20 g paste od zelenog čilija

10 grama kurkume

1 kg lomljene pšenice

1 žlica crvene paprike u prahu

100 grama potli ka masale

500 ml gheeja

1 vezica metvice

50 g smeđeg luka

100 grama cijelih indijskih oraha

250 grama skute

Posolite po ukusu

metoda:

Jackfruit namočite u pastu od đumbira i češnjaka, haldi i pastu od zelenog čilija i skuhajte. Prokuhajte i izvadite jackfruit. Lomljena pšenica se kuha sa zelenom paprikom i kineskim kebabom i pravi se pasta.

Dodajte ghee, pastu od đumbira i češnjaka i pastu od zelenog čilija u lonac i pržite. Dodajte mu naribani jackfruit, zajedno s čilijem i kurkumom u prahu. Kada je ovo gotovo, dodajte skutu i kuhajte dok ulje ne iscuri. Zatim dodajte pastu od izlomljene pšenice.

Pustite da se kuha dok ne postigne gustinu da se ne lijepi za kutlaču. Ukrasite prženim lukom, indijskim oraščićima, kriškama limete i svježim korijanderom. Poslužite vruće.

(Recept: kuhar Mani Mohan Pathak)

Prednosti:

Jackfruit je nutritivna snaga koja sadrži niz makro i mikronutrijenata, pomaže u kontroli razine šećera, bogata je vitaminom C koji pomaže u sprječavanju infekcija i bolesti srca, drži krvni tlak pod kontrolom ili snižava krvni tlak i jača imunitet svojim sadržajem vitamina. i C. Poboljšava zdravlje kože.Source link

Leave a Comment