Recept za probavni sok koji RD uvijek preporučuje


FDjelovanje: Mnogi ljudi osjećaju gastrointestinalne tegobe. Fantazija: Razgovor o ovome uvelike je zabranjen. Vrijeme je da preoblikujete razgovor o probavi i uspostavite dobar odnos sa svojim crijevima—jer davanje prioriteta zdravlju probavnog sustava može vam dati puno uvida u vaše cjelokupno zdravlje, a puno je jednostavnije (i ukusnije) nego što mislite.

Registrirana dijetetičarka Frances Largeman-Roth, RDN objašnjava nam: “Oko 80 posto imunološkog sustava nalazi se u probavnom traktu, tako da su zdrava crijeva ključna za opću dobrobit.” Štoviše, probavni sustav igra ulogu u izbjegavanju stanja poput bolesti srca, dijabetesa tipa 2 i IBS-a. Također može utjecati na vaše raspoloženje, jer vaša crijeva sadrže 90 posto serotoninskih receptora vašeg tijela, kaže ona.

Dakle, kako se uključiti u sve akcije jačanja zdravlja crijeva? Probiotici vam mogu odmah pasti na pamet (i sjajni su!), ali postoji još jedan važan igrač u mješavini. Largeman-Roth kaže: “Prebiotici su neprobavljiva vlakna u hrani kao što su banane, jabuke, chia sjemenke i zob. Ova vlakna putuju do vašeg donjeg probavnog trakta gdje postaju izvor hrane za probiotike. Bez prebiotika, probiotici u vašim crijevima ne mogu napredovati. Trebate ih sve.” prebiotika i prebiotika za zdrava crijeva s nizom dobrih bakterija.”

Ako ste poput većine Amerikanaca koji ne unose dovoljno vitalnih vlakana u svojoj svakodnevnoj prehrani, poželjet ćete probati za crijeva zdrav sok Largeman-Roth. Citirano iz njezine knjige Sokovi i smoothieji: Prevencijska kuhinja liječenja, Smoothie sadrži puno zdravih masnoća i mjericu (ili jedan štapić) Benefiber prebiotičkih vlakana za pospješivanje probave.

Uključivanje Benefiber biljnog praha u vašu rutinu čini unos vlakana i hranjenje dobrih bakterija u vašim crijevima* super lakim. Bistar je, bez zrnaca i bez okusa**, tako da neće utjecati na okus vaše jutarnje govedine (nećete ga ni primijetiti u vodi***). Pomiješajte ga s nekoliko Largeman-Rothovih omiljenih sastojaka (koji zajedno sadrže 18 grama proteina i 12 grama vlakana po porciji) i uživajte u nevjerojatno laganom probavnom smoothiju.

Ostali sastojci koji pomažu probavu u ovoj mješavini uključuju kivi, koji Largeman-Roth naziva “prebiotičkom superzvijezdom”, i kefir, vrstu jogurta prepunu živih i aktivnih kultura. Također možete biti kreativni sa zamjenama i dodacima, kaže ona. Kao što je zamjena kelja za mladi špinat, dodavanje šake nasjeckanih jabuka ili dodavanje malo meda.

“Preporučio bih ovaj sok svima koji žele poboljšati zdravlje svojih crijeva ili cjelokupno zdravlje”, kaže Largeman-Roth. “Što više pažnje posvetimo tome kako nam se crijeva hrane, to ćemo se bolje osjećati od glave do pete.” Zato dajte malo ljubavi svojoj intuiciji – i pripremite se za razgovor o tome.

Nastavite čitati za dnevni (i ukusni) recept za probavni sok iz RD-a.

Smoothie zdravlje crijeva

Čini 1 porciju

Sastojci

1 šalica upakiranog nasjeckanog kupusa
1 šalica punomasnog kefira
1 žlica kremastog maslaca od badema
1 smrznuta banana, narezana na ploške
1 oguljeni kivi
1 pakiranje Benefiber originalnog prebiotskog dodatka vlaknima

U blenderu izmiksajte sve sastojke dok ne postanu glatki. Poslužite u visokoj čaši i uživajte!

*Ove izjave nisu ocijenjene od strane Uprave za hranu i lijekove. Ovi proizvodi nisu namijenjeni dijagnosticiranju, liječenju ili prevenciji bilo koje bolesti

**Većina SKU-ova Benefibera je čista i bez okusa, osim pakiranja prebiotika s jagodama, kivijem i Advanced Digestive Health + probiotičkih štapića

*** Ne preporučuje se za bezalkoholna pića

Source link

Leave a Comment