Regruteri za kriptovalute vide priliku za talente usred velikih tehnoloških otkaza TechCrunch


broj specijalizacije Kripto tvrtke posljednjih su mjeseci otpuštale zaposlenike u nastojanju da održe svoje poslovanje. No budući da veliki igrači vraćaju talente u bazen, startupi imaju priliku zgrabiti ih.

Regruti i voditelji talentiranih podjednako su podijelili svoja razmišljanja s TechCrunchom o tome što to znači i kako bi se talenti trebali snalaziti u trenutnom okruženju zapošljavanja.

“Zapošljavanje na smanjenom tržištu jedinstveno je po tome što će oni koji se žele pridružiti prostoru tijekom krize vjerojatnije da će biti strastveni u industriji, razumjeti je i vjerovati u nju dugoročno”, rekao je Zach Skelly, glavni direktor za talente u investicijska tvrtka koja se fokusira na kriptovalutu Dragonfly je rekla za TechCrunch. “Oni su u tome iz pravih razloga, za razliku od jednostavnog traženja drugog posla ili nade da će imati financijsku korist od ciklusa pompe.”

U ponedjeljak su se pojavila izvješća da Gemini, startup za kriptovalute koji se udružio sa sada bankrotiranim Genesisom, otpušta 10% svog osoblja, prema internim porukama u koje je The Information imao uvid. Ovo nije prvi put da Gemini otpušta zaposlenike. U srpnju je tvrtka provela drugi krug otpuštanja, samo sedam tjedana nakon što je otpustila 10% svoje radne snage zbog “turbulentnih tržišnih uvjeta”, izvijestio je TechCrunch.

Gemini je jedna od nekoliko velikih kripto kompanija koje smanjuju broj zaposlenih. Ranije ovog mjeseca, Coinbase i Crypto.com ukinuli su svaki po 20% svojih poslova dok su dvije kompanije pokušavale prebroditi pad na tržištu kriptovaluta.

Iako je došlo do otpuštanja velikih kripto kompanija, ovo je samo jedan dio šireg broja tehnoloških radnika: Salesforce, Amazon, Meta, Alphabet i Microsoft otpuštali su radnike posljednjih tjedana.

“Na širem planu, to znači pristup većem broju dokazanih i sposobnih talenata”, rekao je Alchemyjev regrut Jos Brewer za TechCrunch. “Mnoge tvrtke koje se suočavaju s otpuštanjima poznate su po iznimno visokim standardima kada je riječ o zapošljavanju, što se mora uzeti u obzir pri procjeni novih dostupnih talenata.”

Skelly je rekao da neki kriptovalutni projekti i startupi preispituju planove zapošljavanja kako bi iskoristili ovaj priljev talenata. Međutim, iako bi veća grupa kandidata mogla olakšati popunjavanje ukupnog broja zaposlenih, čuo sam kako neki osnivači govore da je bilo teško pronaći one koji se stvarno uklapaju u posao. Izlaze kvalificiraniji životopisi — da. — ali ima još toga za filtriranje kada su u pitanju nematerijalne stvari.”

Ali važno je napomenuti da svaki kripto sektor ne zapošljava agresivno. “Trenutačno postoji vrlo malo mogućnosti trgovanja”, rekao je Dan Eskow, osnivač agencije za talente Web3 Up Top, za TechCrunch. “Čini se da nema nikakvih radnji. Bilo da se radi o programerima, trgovcima ili istraživačima, ne treba puno učiniti.”

Eskow je usredotočen na pomoć talentima u pronalaženju poslova u projektima ili tvrtkama u ranoj fazi. “Ne vidite puno otpuštanja [for startups] Jer mnogi čekaju dok baš moraju. […] Unutar DeFi prostora postoji mnogo više stanje funkcionalne stabilnosti.

Sada je sporo razdoblje, rekao je Tyler Feinerman, voditelj odjela za talente i osoblje u Wachsmanu, za TechCrunch.

“Siječanj je obično sporije doba godine za zapošljavanje, ali makroekonomski čimbenici svakako su pogoršali uvjete”, istaknuo je Feinerman. Od veljače do travnja obično je najtoplije razdoblje na tržištu rada, pa iako stvari još uvijek mogu biti malo sporije nego inače, mislim da možemo očekivati ​​da ćemo vidjeti neke zelene izdanke na horizontu.

Kako se ističešSource link

Leave a Comment