Rybakina je u Melbourneu tijesno izbacila prvu teniserku svijeta Swiatek


U okršaju četvrtog kola između dviju prošlogodišnjih Grand Slam pobjednica, 22. Elena Rybakina iz Kazahstana pobijedila je 1. teniserku svijeta Poljakinju Igu Switek 6-4, 6-4 u sat i pol i tako postala njezin prvi Australian Open . Otvoreno četvrtfinale.

Evo nekih zaključaka iz zapanjujuće pobjede prvaka Wimbledona 2022. nad popisom trostrukih najvećih naslova:

Rybakina ima veliko samopouzdanje u utakmicama: Kazahstanka je već dokazala da se može izboriti za Grand Slam naslov sa svojim rastućim servisom i vinerima u Wimbledonu prošle godine. Bio je to prvi susret između velikih prvakinja otkako je Ashleigh Barty pobijedila Barboru Krejkovu u četvrtfinalu Cincinnatija u ljeto 2021. godine.

Rybakina u svom životopisu ima devet prethodnih pobjeda nad protivnicama iz top 10, od kojih dvije dolaze na Grand Slamovima. Prije nedjelje nikada nije pobijedila trenutnu svjetsku brojku 1, uz dva poraza od tada rangirane Ashleigh Barty, ali već je bilo znakova da je to samo pitanje vremena.

Rybakina je također imala pobjedu nad Swiatekom za pogledati, iako se nije računala u njihove službene dvoboje. Swiatek je osvojio njihov jedini prethodni profesionalni susret u Ostravi prošle godine, ali je dva puta nokautiran u juniorima, podijelivši te mečeve.

Prvi udarac učinio je Rybakinu singlom u prvom setu: Rybakina je pokazala da nema dvojbe oko napada na drugi servis Swiatekove, što je rezultiralo ranim vodstvom od 2-0. Unatoč tome, Swiatek je bila podjednako impresivna u osvajanju drugih povratnih bodova kada je pala s 2-2.

Ali Rybakina je pogodila još jedan backhand za ponovno slomiti Swiatek pri rezultatu 4-3, a Kazahstanka je od tada bila neprobojna na servisu, završivši početni okvir s četiri asa i došla do prednosti od jednog seta. Rybakina je osvojila 79 posto svojih prvih servis poena u prvom setu, daleko nadmašivši Swiatekovu stopu uspješnosti od 63 posto.

Više dolazi…Source link

Leave a Comment