Šangajsko ažuriranje moglo bi posvijetliti izglede Coinbasea: JP Morgan


Dok ljubitelji kriptovaluta koji drže Ethereum sa strepnjom iščekuju sljedeće mrežno ažuriranje, mjenjačnica kriptovaluta Coinbase mogla bi imati čemu da se veseli, prema analitičarima JP Morgana.

Sljedeća nadogradnja mreže Ethereum, nazvana Shanghai Fork, zakazana je za ožujak i omogućit će ljudima pristup sredstvima koja su prethodno bila dodijeljena Ethereum beacon lancu, što omogućuje ulagačima da sudjeluju u provjeri transakcije i zarade nagrade u obliku novostvorenog Ethereuma .

Analitičari JP Morgana napisali su u nedavnom istraživačkom izvješću da bi ulaganje u Ethereum moglo postati značajan dobitak za Coinbase ako se njegovi korisnici automatski upisuju kao što je slučaj s tokenima kao što su Cardano i Solana.

“Dijeljenje u Ethereumu prisililo je držatelje da zaključaju svoj Ether na neodređeno vrijeme, što smo povijesno vidjeli kao veliki poticaj za dijeljenje ETH-a”, navodi se u priopćenju. “Vjerujemo da Shanghai Fork može započeti novu eru stakinga za Coinbase.”

Investicijska banka procjenjuje da bi 95% Coinbaseovih malih ulagača moglo sudjelovati u ulaganju Ethereuma nakon Shanghai Forka, što bi moglo donijeti između 225 i 545 milijuna dolara povrata godišnje.

Trenutačno se od korisnika Coinbasea traži da se prijave za vlastiti staking Ethereum jer ne postoji način da pristupe depozitima ili ETH-u kojim su nagrađeni – nešto što će Shanghai Fork riješiti. JP Morgan procjenjuje da burza već zarađuje oko 50 milijuna dolara godišnje kroz ulaganje u Ethereum.

Dodatni prihod mogao bi donijeti malo topline Coinbaseu usred trenutne kripto zime. razmjena objaviti Njegovo poslovanje u Japanu uskoro će završiti prošle srijede. Burza je u prošloj godini dvaput smanjila i broj zaposlenih, pa je u lipnju prošle godine ostalo oko 1100 zaposlenih i Otpustiti gotovo 950 zaposlenika početkom ovog mjeseca.

Cijena dionice Coinbasea strmoglavo je pala zajedno s oštrim padom cijena digitalne imovine, pavši za više od 70% na 55,16 USD po dionici sa 191,48 USD prije godinu dana. Međutim, nedavni porast cijena kriptovaluta doveo je do porasta dionica Coinbasea od 64% od početka siječnja.

Staking je postao područje rasta za Coinbase. Oko 11% prihoda burze u trećem fiskalnom kvartalu prošle godine došlo je od klađenja, u usporedbi sa 6,2% u istom razdoblju prethodne godine. Osim Ethereuma, Coinbase nudi staking za Cardano, Solanu, Cosmos, Algorand i Tezos.

Analitičari JP Morgana primijetili su da potencijalni rast Shanghai Forka za Coinbase dijelom ovisi o “izvanredno velikoj” izloženosti burze Ethereumu, koji čini oko 25% imovine na platformi burze.

Investicijska banka upozorila je da njezina teza o vlasnicima Coinbase Ethereuma automatski upisanim u program Staking Coin još nije potvrđena od strane uprave Coinbasea, ali se njezina procjena temelji na prethodnim potezima tvrtke. Coinbase nije odmah odgovorio na zahtjeve za komentar.

I dok bi korisnici burze mogli onemogućiti klađenje svom Ethereumu ako se ta značajka uvede, analitičari JP Morgana rekli su da bi to bila malo vjerojatna odluka među ulagačima. “Iako se ulagači mogu isključiti iz programa, vidimo da se malo njih želi odvojiti od potencijalnog prihoda od ulaganja ostvarenog klađenjem”, stoji u izvješću.

Od pisanja ovog teksta, 26 milijardi dolara Vrijednost ETH-a obećana je mreži putem stakinga od pokretanja Beacon Chaina u prosincu 2020.

Nadogradnja Shanghai Ethereuma slijedi uspješnu tranziciju mreže na sustav dokaza udjela u rujnu prošle godine. Izvješće instituta Crypto Carbon Ratings pokazalo je da su se potrošnja energije mreže i ugljični otisak smanjili za više od 99,99%.

Ostanite u tijeku s novostima o kriptovalutama i svakodnevno primajte ažuriranja u svoju pristiglu poštu.Source link

Leave a Comment