Šest on-chain metrika koje pokazuju da je Bitcoin ‘prilika za kupnju za buduće generacije’


Nekoliko on-chain metrika Bitcoin (BTC) mreže bljeskaju signale za kupnju nakon ovogodišnjeg porasta.

Bitcoin je izašao iz sna s dobitkom od 37% od početka 2023. Međutim, podaci u lancu još uvijek sugeriraju da bi to mogla biti “generacijska prilika za kupnju”, prema analitičarima.

Dana 24. siječnja, istraživač i tehnološki analitičar Game of Trades svojim je 71.000 sljedbenika na Twitteru predstavio šest metrika u lancu.

Prva metrika je rezultat trenda akumulacije koji ističe područja velike akumulacije u smislu veličine entiteta i broja kupljenih novčića.

“Veliki subjekti su bili u načinu duboke akumulacije od pada FTX-a”, primijetio je analitičar, dodajući da su se “slične akumulacije dogodile na dnu 2018. i 2020. godine.”

Prilagođeni protok spavanja Bitcoin entiteta mjera je omjera trenutne tržišne kapitalizacije i godišnje vrijednosti spavanja.

Kada neaktivna vrijednost premašuje tržišnu vrijednost, može se smatrati da je tržište u potpunoj kapitulaciji, što je kroz povijest bilo područje dobre kupnje.

Prema Glassnodeu, ova je metrika pala na najnižu razinu svih vremena 2022. godine.

BTC entitet – modificirani tok spavanja. Slika: Glassnode

Rizik rezerve bitcoina može se koristiti za mjerenje dugoročnog povjerenja imatelja u cijenu BTC-a. To je također palo na najnižu razinu u povijesti krajem 2022., prema podacima Glassnodea.

Realizirana cijena bitcoina (RP) je vrijednost svih kovanica u optjecaju po cijeni koju su zadnje kretali – drugim riječima, procjena onoga što je cijelo tržište platilo za svoje kovanice.

Prema Woo Chartsu, Bitcoin se trgovao ispod ove razine od pada FTX-a u studenom do 13. siječnja. Trenutno je malo iznad RP-a, što predstavlja još jednu priliku za kupnju.

Bitcoin MVRV Z-Score pokazuje kada je BTC precijenjen ili podcijenjen u odnosu na svoju “fer vrijednost” ili postignutu cijenu. Kada metrika napusti podcijenjeno područje, to se često smatra krajem medvjeđeg tržišta.

MVRV Z- BTC bodovi. Slika: Glassnode

Konačno, tu je Puell Multi koji proučava osnove profitabilnosti rudarenja i njegov utjecaj na tržišne cikluse.

Niže vrijednosti, kakve su trenutno, ukazuju na umor rudara i predstavljaju dugoročne prilike za kupnju.

Povezano: Bitcoin zaustavlja volatilnost na 23 tisuće dolara dok trgovci BTC-om vide kolektivni povrat profita

Analitičar je zaključio da ovih šest metrika na lancu “ukazuje na iznimnu postavku rizika i nagrade u Bitcoinu.”

Dodali su da su svi pokazatelji na sličnim razinama kao i dna tržišnog ciklusa 2015., 2018. i 2020. godine.

U vrijeme tiska, BTC je pao za više od 1,9% u posljednja 24 sata na 22.675 USD, prema podacima Cointelegrapha.