Signature Bank odbija kripto transakcije ispod 100 000 dolara: Binance


Binance, najveća svjetska mjenjačnica kriptovaluta, rekla je da će Signature Bank obrađivati ​​samo transakcije korisnika iznad 100.000 dolara jer banka smanjuje svoju izloženost tržištima digitalne imovine.

“Jedan od naših bankovnih partnera, Signature Bank, obavijestio je da više neće podržavati nijednog klijenta mjenjačnice kriptovalute s iznosima kupnje i prodaje manjim od 100.000 USD počevši od 1. veljače 2023. To vrijedi za sve klijente mjenjačnice kriptovalute. Kao rezultat , može se dogoditi da neki pojedinačni korisnici ne mogu koristiti SWIFT bankovne prijenose za kupnju ili prodaju kriptovaluta s/protiv USD u iznosima manjim od 100 000 USD.

Glasnogovornik Binancea rekao je da nitko od drugih bankarskih partnera nije pogođen. SWIFT je mreža koju koriste financijske institucije za prijenos informacija i uputa.

Strahovi od širenja zaraze na tržištu digitalne imovine zahvatili su tradicionalne financijske tvrtke kao što su Signature i Silvergate Capital, čije su dionice pale za čak 40% nakon što je banka otkrila da su njezini klijenti povukli oko 8,1 milijardu dolara depozita digitalne imovine tijekom četvrtog tromjesečja. Potpisane dionice prošle su godine pale za 64%.

Signature sa sjedištem u New Yorku rekao je u prosincu da namjerava eliminirati do 10 milijardi dolara u depozitima kupaca digitalne imovine dok je krenuo u veliko povlačenje iz industrije kriptovaluta nakon eksplozije FTX-a.

Promjena dolazi nakon što je Federalna korporacija za osiguranje depozita upozorila na opasnosti kripto imovine. FDIC je primarni savezni regulator SAD-a za banke koje su akreditirane od strane država koje se ne pridružuju Sustavu federalnih rezervi. Dok se bankarskim institucijama ne zabranjuje niti obeshrabruje da nude bankarske usluge klijentima bilo koje određene klase ili vrste, poslovni modeli koji su koncentrirani na aktivnosti povezane s kripto imovinom ili koji su usmjereni na izloženost sektoru kripto imovine izazivaju značajnu zabrinutost za sigurnost i sigurnost , stoji u priopćenju te institucije. 5. siječnja.

U izjavi, Binance je rekao da “aktivno radi na pronalaženju alternativnog rješenja”. i da “0,01% naših prosječnih korisnika mjesečno opslužuje Signature Bank.”
Source link

Leave a Comment