Singapursko regulatorno tijelo zagovara “jedinstveni regulatorni režim” za kripto i tradicionalne financije – Bitcoin News Regulation


Singapurski glavni ministar i čelnik središnje banke, Monetary Authority of Singapore (MAS), rekao je da treba samoJedan regulatorni sustav” za kripto i tradicionalne financije. Osim toga, naglasio je Regulatori moraju pružiti “ekstremnu jasnoću o tome što je neregulirano tržište”, kako bi investitori shvatili da ulaze na vlastiti rizik.

jedan organizacijski sustav

Tharman Shanmugaratnam, singapurski viši ministar koji je također i čelnik središnje banke zemlje, Monetary Authority of Singapore (MAS), govorio je o regulaciji kriptovaluta tijekom panel rasprave s drugim regulatorima i bankarima na Svjetskom ekonomskom forumu prošlog tjedna.

Shanmugaratnam je prethodno bio zamjenik premijera Singapura i ministar financija. Trenutno je ministar koordinator za socijalnu politiku i savjetnik predsjednika Vlade za ekonomsku politiku.

“Jedna stvar je vrlo jasna, bilo da se radi o kriptovaluti ili tradicionalnim financijama, morate regulirati stvari poput pranja novca. Dakle, to je vrlo jasno”, započeo je.

“Ali onda, ako morate razmišljati o reguliranju kriptovaluta na isti način na koji reguliramo banke, osiguravajuća društva i tako dalje – iz opreznih razloga, iz razloga financijske stabilnosti – mislim da se moramo povući i postaviti temeljno filozofsko pitanje,” objasnio je ministar. “Opravdaje li ovo nešto čisto spekulativno i, zapravo, pomalo ludo?” On je rekao:

Ili je za nas bolje da samo pružimo super jasnoću o tome što je neregulirano tržište i ako ulazite, ulazite na vlastitu odgovornost. Malo više naginjem potonjem pogledu.

Voditelj MAS-a nastavio je objašnjavati da bi neke sektore kripto tržišta trebalo regulirati, ukazujući na stabilne kovanice kao potencijalno područje za nadzor.

“Ali da počnemo ulaziti u igru ​​regulacije, bilo da se radi o nojevim jajima ili kriptovaluti ili nečem trećem, to će biti igra bez kraja i nisam siguran da je to pravi put”, rekao je.

Dok je naglašavao važnost “edukacije potrošača”, primijetio je: “Ali također vrlo jasno – dajte do znanja da je ovo rizik koji preuzimate na vlastiti trošak, i usput, nemojte preuzimati taj rizik jer isplatit će se biti glup. Više volim takav pristup.”

Ministar Shanmugaratnam je dalje razradio: “Onda, ako kripto ili blockchain ili bilo koji dio tog ekosustava želi raditi stvari koje rade tradicionalne financije, na to primjenjujete potpuno iste propise – kapital, likvidnost i back-up – potpuno iste sustave.” Završio je:

Dakle, ljudi su vrlo jasni. Za sve postoji jedan organizacijski sustav. A ako ste izvan regulatornog režima, kupac oprez.

Što mislite o izjavama višeg singapurskog ministra Tharmana Shanmugaratnama? Javite nam u odjeljku za komentare ispod.

Kevin Helms

Kevin, austrijski student ekonomije, pronašao je Bitcoin 2011. i od tada je evangelizator. Njegovi interesi leže u sigurnosti Bitcoina, sustavima otvorenog koda, mrežnim učincima i raskrižju ekonomije i kriptografije.

Zasluge za slike: shutterstock, pixabay, wikicommons

Ne dajući mišljenje: Ovaj je članak samo u informativne svrhe. To nije izravna ponuda ili traženje ponude za kupnju ili prodaju, niti preporuka ili potvrda bilo kojeg proizvoda, usluge ili tvrtke. Bitcoin.com ne pruža investicijske, porezne, pravne ili računovodstvene savjete. Ni Tvrtka ni autor neće biti odgovorni, izravno ili neizravno, za bilo kakvu štetu ili gubitak uzrokovan ili navodno uzrokovan korištenjem ili oslanjanjem na bilo koji sadržaj, robu ili usluge spomenute u ovom članku ili u vezi s njima.

Source link

Leave a Comment