Škotski proizvođači keksa i grickalica dobivaju sredstva kako bi svoje recepte učinili zdravijima


Ovo je treći krug potpore, a 45 prehrambenih tvrtki diljem Škotske već ima koristi od nje Reformulacija FDF škotskog zdravstvenog programaOd lansiranja 2019. – uklanja stotine milijuna kalorija i tona soli iz škotske prehrane.

U skladu s rastućim trendom zdravlja i dobrobiti, škotska mala i srednja poduzeća (SME) imaju Iskrena želja da vam ponudimo veći izbor boljih proizvoda— ali povezani troškovi često mogu biti previsoki. Unesite okvir za izazove Revorol 8.

Poboljšanje škotske prehrane

77- Muškarac pleše škotsku crnu pticu

Ima puno razloga za slavlje: FDF Scotland program reformulacije zdravlja već je uklonio stotine milijuna kalorija iz škotske prehrane. Slika: GettyImages

Ovu turneju omogućilo je 50.000 funti koje je osigurao Scotland Food and Drink Partnership Restoration Scheme, koji podupire škotska vlada.

Ostale pogodnosti uključuju: Bells Food Group, Hunters of Kinross, Macsween of Edinburgh, Malcolm Allan, Simon Howie, Cardowan Creameries, R&W Scott i Smiddy’s farm shop.

Subvencijom se financira niz projekata, od smanjenja unosa soli, masti i šećera do obogaćivanja vlaknima. Također će se koristiti za financiranje testiranja nutritivne vrijednosti i tehničke podrške, rad s dobavljačima sastojaka na pronalaženju i isprobavanju novih rješenja te za marketinške i promotivne materijale.

“Drago mi je što smo uspjeli osigurati treći krug financiranja kako bismo pomogli većem broju proizvođača hrane da svoje recepte učine zdravijima.”rekla je Joanne Burns, direktorica Reframing for Health, FDF Škotska.

“Jedva čekam započeti raditi na ovim uzbudljivim projektima s nekim od najomiljenijih škotskih proizvođača. Zajedno ćemo pomoći da svakodnevna hrana, uključujući kekse, čips, pite i haggis, bude zdravija. To će zauzvrat poboljšati zdravlje prehrane u zajednicama diljem svijeta Škotska.”Source link

Leave a Comment