Solana bi mogla uništiti Ethereum alternative s ogromnim povećanjem aktivnosti na SOL blockchainu


  • Cijena Solane udvostručila se od sredine prosinca, dosegnuvši najviših 24 dolara blizu onoga što su ulagači nazvali prvim “Samovim novčićem”.
  • Stručnjaci su tvrdili da je konkurent Ethereuma Solana uključen u bankrotiranu mjenjačnicu kriptovaluta FTX.
  • Broj dnevno aktivnih SOL računa porastao je iznad razine prije pada FTX-a, zajedno s povećanjem broja transakcija.

Solana, alternativni blockchain za Ethereum, doživio je nagli porast dnevno aktivnih SOL računa i transakcija na svojoj mreži. Altcoin se odvaja od pada FTX burze i narativa “Crypto Sam”.

Cijena SOL-a udvostručila se od sredine prosinca i početkom ovog tjedna dosegla najvišu tjednu vrijednost od 24 USD. Altcoin je gotovo izbrisao sve gubitke od pada FTX burze i cijena SOL-a postojano raste do razina prije FTX-a.

Također pročitajte: Evo kako Ethereum kitovi predviđaju ogromne dobitke u novčiću meme shiba inu

Solana je na dobrom putu da se suprotstavi konkurentima Ethereuma u utrci za uklanjanje pada cijena uzrokovanog FTX-om

Solana, javna blockchain platforma i alternativa Ethereumu, nazvana je “Sam coin” na kripto Twitteru, nakon kolapsa FTX burze jer je Samuel Bankman-Fried, suosnivač i bivši CEO FTX-a, podržavao altcoin .

Cijena altcoina pala je u tjednima koji su prethodili bankrotu FTX-a, a SOL se borio da nadoknadi svoje gubitke. Od sredine prosinca cijena SOL-a je porasla za 100% i dosegnula tjedni maksimum od 24 USD. To je blizu cijene prethodnog pada tržišta kriptovaluta altcoina Ethereuma.

Solanino povećanje cijene odrazilo se na on-chain metriku na SOL blockchainu. Broj transakcija na SOL blockchainu i dnevni aktivni SOL računi porasli su iznad razina zabilježenih u studenom 2022., označavajući važnu prekretnicu na Solaninom putu.

Na temelju podataka platforme za kripto analitiku Dune, Solana ima 40,59 milijuna transakcija dnevno (od 19. siječnja), što je gotovo dvostruko više od onoga prije pada FTX-a u studenom.

Broj Solana transakcija po danu (od 19. siječnja)

Broj Solana transakcija po danu (od 19. siječnja)

Kao što je prikazano na donjem grafikonu, Solanin broj dnevnih aktivnih računa gotovo se udvostručio od studenog.

Broj dnevno aktivnih Solana računa

Broj dnevno aktivnih Solana računa

Kritičari mreže Solana nazvali su Ethereum ubojicom jer je previše centraliziran i kontrolira investicijski kapital. S isključenjem FTX-a i Alameda Researcha, Solana protokol je bez tereta i spreman je postati više usmjeren na zajednicu, Riaz Kari, istraživački analitičar u tvrtki za kripto podatke Kaikou, vjeruje da s FTX-om i Alameda Researchom izbačeni iz slike. Curry vjeruje da Solana ima potencijal biti među prvih tri ili pet serija u smislu bruto vrijednosti osiguranja 2023. godine.Source link

Leave a Comment