Srednja škola Saguaro predstavlja Zacha Hilla kao svog novog glavnog nogometnog trenera


Zach Hill preuzima mjesto glavnog trenera srednje škole Saguaro nakon što je služio kao ofenzivni koordinator u Arizona Stateu. (Fotografija Rhys Andrews / Cronkite News)

SCOTTSDALE – 11-godišnja karijera Jasona Mohna kao glavnog trenera nogometne srednje škole Saguaro bila je nevjerojatna.

Mohns je osvojio sedam državnih naslova na čelu programa, uključujući prestižno Otvoreno prvenstvo 2021. Mohns, koji je napustio Saguaro prije gotovo mjesec dana kako bi postao novi glavni trener u ASU-u, dobio je poziv ubrzo nakon što je napustio bivšeg ofenzivnog koordinatora ASU-a , Zack kardamom.

Nakon kratke rasprave, Mohns je Hillu dao telefonski broj direktora Saguaro Athletica Matta Harrisa, koji je nestrpljivo tražio odgovarajuću zamjenu za časni posao.

Pet tjedana kasnije, Hill je postao glavni trener nogometnog programa Saguaro.

“Zamolio sam Matta da mi kaže da su ih vidjeli”, rekao je Hale. “Kada sam saznao, to je izazvalo više interesa. Uskočio sam, prijavio se i počeo prolaziti kroz proces.”

Tijekom inauguracijske konferencije za novinare u srijedu, Hill je izrazio svoju ljubav prema programu, svoju zahvalnost za priliku da trenira i uzbuđenje zbog susreta sa svojim igračima i stručnim osobljem.

Pod bivšim glavnim trenerom Jasonom Mohnsom, Saguaro je osvojio sedam državnih naslova, uključujući prestižno Otvoreno prvenstvo.  (Fotografija Rhys Andrews / Cronkite News)

Pod bivšim glavnim trenerom Jasonom Mohnsom, Saguaro je osvojio sedam državnih naslova, uključujući prestižno Otvoreno prvenstvo. (Fotografija Rhys Andrews / Cronkite News)

Hill je otkrio da je povratak u srednju školu nakon nekoliko sezona treniranja na koledžu bio dobar za njega jer mu je omogućio više vremena da bude sa svojim igračima i sposobnost da izgradi bliže odnose ne samo sa svojim timom, već i sa svojim osobljem i osobljem. društvena komunikacija.

Njegov posljednji trenerski angažman došao je kao ofenzivni asistent na US Leadership Academy – Gilbert North, neovisnoj školi s šampionskim pedigreom. Momčad je osvojila državni naslov 4A u njegovoj jedinoj godini s Eaglesima.

Hill je 2020. trenirao ASU pod bivšim glavnim trenerom Hermom Edwardsom nakon što je četiri godine služio kao ofenzivni koordinator u Boise Stateu. Hill je dao ostavku sezonu kasnije dok se program bavio istragom NCAA o kršenju pravila zapošljavanja.

Njegov jedinstveni spoj iskustava zaokupio je Harrisovu pozornost.

“Ono što je Zacha izdvojilo od ostalih kandidata je samo elitna razina za koju mislim da on može pomoći da odvedemo našu djecu”, rekao je Harris. “On odlično razumije što djeca trebaju učiniti kako bi uspjela na sljedećoj razini i pripremila se za sljedeću razinu. Označio je svaki okvir umjesto nas.”

Iako je Hill proveo samo jednu sezonu sa Sun Devilsima, ostavio je dojam, posebno na trenutnog početnog beka ASU-a Trentona Bourgueta.

Burkett je stigao pet minuta prije press konferencije na štakama oporavljajući se od operacije stopala. Iz stražnjeg dijela prostorije sjedio je i gledao svog bivšeg trenera kako drži inauguracijski govor.

Jednog je dana želio imitirati Hilla kao nogometnog trenera i ponoviti ideje kojima ga je Hill naučio na terenu. Ali za sada još uvijek hvata bilješke.

Kvoterbek ASU-a Trent Burgett prisustvovao je press konferenciji kako bi podržao Hilla, koji ga je nazvao jednim od svojih omiljenih trenera.  (Fotografija Rhys Andrews / Cronkite News)

Kvoterbek ASU-a Trent Burgett prisustvovao je press konferenciji kako bi podržao Hilla, koji ga je nazvao jednim od svojih omiljenih trenera. (Fotografija Rhys Andrews / Cronkite News)

Sinoć sam mu poslao poruku kad sam čuo vijest, rekao je Burkett. “Tako sam uzbuđen zbog njega i njegove obitelji jer je bio jedan od mojih omiljenih trenera, a koliko god je bio dobar trener, bio je i dobra osoba.”

Hillov životopis mogao mu je donijeti još jedan posao trenera na nekoliko koledža diljem zemlje, ali jedan je glavni čimbenik odigrao ulogu u njegovoj odluci da se vrati u srednju školu: obitelj.

“Puno sam razgovarao sa suprugom i roditeljima — svi su oni dio te odluke. Kad smo došli ovamo definitivno smo se zaljubili u Arizonu,” rekao je Hill. “(Moja djeca) imaju 7 i 10 godina godine. Dakle, sada znaju što se događa s prijelazom, a ja sam imao priliku raditi nekoliko stvari, što mi je dalo određeno iskustvo, a zatim mogu prijeći na ovaj posao. Ali mislim da smo u dobrom trenutku u životu sa stabilnošću i okruženjem u kojem se nalazimo.”

Hill se sada suočava s zastrašujućim zadatkom popunjavanja poslovičnih cipela koje je Mohns ostavio za sobom. Ipak, Hill kaže da je potpuno spreman prihvatiti izazov.

“Jason je ovdje napravio sjajan posao i podigao je ljestvicu jako visoko”, rekao je Hill. “Želim nastaviti i pokušati malo pomaknuti granice i podići te standarde, te odgajati ovu djecu na toliko različitih načina u životu.”

Source link

Leave a Comment