ssv.network otkriva fond za promicanje decentralizacije Ethereum mreže


Ethereum (ETH-USDPrelazak mreže s Proof of Work na Proof of Stake rezultirao je energetski učinkovitijom blockchain mrežom. Međutim, prebacivanje je značajno smanjilo decentralizaciju mreže, pri čemu je većina aktivnosti provjere valjanosti Ethereuma koncentrirana unutar nekoliko velikih organizacija koje pružaju usluge stakinga.

Staking uključuje najmanje 32 Ethereuma u čvoru koji provjerava aktivnosti blockchain mreže. Ovi se čvorovi nasumično biraju na temelju “uloga” za provjeru valjanosti transakcija i primaju nagradu za svoj doprinos. Međutim, više od polovice snage validacije mreže trenutačno je u vlasništvu četiri strane povezane s kripto: Lido Finance i Coinbase (Nasdaq: novčić), Kraken i Binance.

Ovo smanjenje decentralizacije i visok stupanj koncentracije mogu izložiti Ethereum mrežu sigurnosnim rizicima jer ako jedna strana dobije dovoljno snage, može prekinuti formiranje novih blokova u blockchainu. Stoga, poticanje većeg sudjelovanja u procesu instaliranja mreže i provjere može pomoći u poboljšanju ukupne decentralizacije i sigurnosti mreže.

Kako bi se suprotstavio centralizaciji mrežne moći, koja može dovesti do cenzure ili drugih problema, pružatelj infrastrukture za provjeru valjanosti ssv.network promiče decentralizaciju Ethereuma putem svog novootkrivenog fonda ekosustava. Ssv.network u vlasništvu zajednice djeluje na sigurnosnom sloju mreže Ethereum, ili sloju 0, kako bi spriječio prekid rada mreže distribucijom čvorova za provjeru valjanosti koji su odgovorni za njen siguran rad.

Fondu ekosustava vrijednom 50 milijuna dolara pridružilo se nekoliko organizacija, uključujući 1kx, Chorus.One, DCG, Everstake, GSR, HashKey, HackVC, OKC i SevenX, među ostalima koje žele potaknuti veću upotrebu tehnologije distribuirane verifikacije otvorenog koda (DVT). )) putem aplikacija za ulaganje usmjerenih na Ethereum.

Fond je fokusiran isključivo na prostor DVT-a i dodijelit će novac za projekte usmjerene na dugoročno poboljšanje decentralizacije Ethereuma. Ovaj posljednji potez slijedi druge povezane napore nakon što je decentralizirana autonomna organizacija (DAO) ssv.network, koja je odgovorna za upravljanje protokolom, odobrila 3 milijuna dolara bespovratnih sredstava programerima. Kako sve više validatora slijedi vodstvo ssv.network-a i koristi DVT, sudionici mreže će moći bolje odgovoriti na potrebu za više validatora za osiguranje mreže.

Komentirajući pokretanje fonda, Alon Muroch, voditelj Core Developmenta na ssv.network, istaknuo je: “Distribucija Ethereum sigurnosnog sloja nikada nije bila važnija. Protokol trenutno osigurava mala grupa tvrtki koje, kada grupirani zajedno, kontroliraju Blockchain.” Cilj DVT-a je distribuirati sigurnost Ethereuma pružanjem brzog i jednostavnog pristupa javnom dobru otvorenog koda koji će u potpunosti promijeniti način na koji se danas igra ulog.

“Već postoji više od 20 tvrtki koje grade na ssv.network DVT protokolu, a očekuje se da će ovaj popis eksponencijalno rasti s pokretanjem fonda za zaštitu okoliša.”

Usredotočite se na decentralizaciju kao pristup nadogradnje u Šangaju

Napori ssv.networka za široko promicanje duboke venske tromboze stižu kako se Ethereum približava šangajskoj nadogradnji, omogućujući mrežnim validatorima da uklone svoj Ethereum koji se trenutno nalazi u validacijskim čvorovima. Staked Ethereum zarađuje nagrade za validaciju u obliku više Ethereuma, ali da bi nadogradnja bila službeno implementirana, validatori moraju zadržati svoje udjele u ugovoru za validaciju, koji trenutno broje približno 16 milijuna Ethereuma zaključanih.

Iako postoje mnogi scenariji o tome kako će ova promjena utjecati na cijenu Ethereuma, uključivanje više implementacija temeljenih na DVT-u osmišljeno je kako bi se osigurala veća distribucija kapaciteta za pohranu i spriječila fokusiranost na mrežu koja trenutno prevladava.

DVT je također dizajniran da bude inkluzivniji za pojedinačne izvođače, zaklade, staking grupe i druge organizacije da sudjeluju u provjeri i sigurnosti mreže.

“Vjerujemo da je ovo ključan trenutak u ETH stakingu. Očekujemo da će se staking imovina povećati jer su prinosi stakinga referentna vrijednost povrata za vlasnike ETH-a. Kratkoročna vjetar u leđa je Ethereumova Shanghai nadogradnja, koja je zakazana za objavu u prvoj polovici ovog godine osigurat će likvidnost onima koji doprinose osnovnoj infrastrukturi mreže.

“Malo je timova tako dobro pozicioniranih kao SSV da drže i razvijaju raznolike i vrhunske proizvode i aplikacije koje koriste tehnologiju ugradnje. Uzbuđeni smo što možemo podržati ove projekte kao osnivački član ove inicijative ekosustava.”

Uz skoru nadogradnju u Šangaju, korištenje ssv.network SSV DVT protokola i podrška fondova ekosustava za druge inicijative koje usvajaju ovu infrastrukturu otvorenog koda mogli bi pomoći Ethereumu da ojača svoju sigurnost i promiče decentralizaciju, sprječavajući zastoje ili centralizaciju koji bi mogli negativno utjecati na mrežne operacije.

razotkrivanjeSource link

Leave a Comment