Što god bilo, Metaverse je tu da ostane


Objavio Marcus Levin, suosnivač mreže XYO

Meta je uspješno dovela metaverzum u mainstream svijest, posebno u smislu zagrijavanja šire javnosti za ideju Web3. U dominaciji Divljim zapadom imerzivnog svijeta, decentralizirani etos Web3 mora biti ispravan kako bi doista napredovao i sazrio u stroj velike snage.

Prednost Mete što je u prostoru s tako istaknutim brendovima i privlačnošću publike je u tome što također ističe druge tvrtke unutar industrije, umnožavajući ukupna ulaganja u prostor i ubrzavajući njegovo prihvaćanje. Niti jedan entitet nema moć nad metaverzumom i svatko može izgraditi egzistenciju, tako da neka početna greška ne bi zapečatila novu sudbinu ovog svijeta.

Novi igrači prelaze u Metaverse

Pojavljuje se nekoliko novih igrača koji ubrzavaju svoje planove za metaverzum kao rezultat velikog lansiranja Mete 2021. Sam metaverzum je koncept u nastajanju, ali njegova temeljna osnova je skup ključnih industrija kao što su praćenje podataka, logistika, društveni mediji, marketing i upravljanje zalihama.

Metaverzum je prazno platno s višestrukim temeljnim slojevima, pozivajući mnoge tvrtke, bez obzira na specijalnost ili uslugu, da integriraju ovu digitalnu stvarnost u svoje poslovne modele. Budući da se očekuje da će tržište metaverse do 2027. biti vrijedno 426,9 milijuna dolara, nije ni čudo zašto toliko mnogo sektora počinje prihvaćati Web3. Bilo da se radi o legendarnim modnim markama poput Nikea, koji je do danas generirao 185 milijuna dolara od projekata povezanih s metaverzumom, ili projektima poput XYO koji koriste podatke iz stvarnog svijeta za učinkovito povezivanje korisnika u metaverzumu, glad je vrlo stvarna i zahtijeva suradnju svih tabora .

Iako se nebrojeni brendovi okupljaju kako bi iskoristili prednosti u naravi, najvažnije je osigurati da je tehnologija ispravna kako bi podržala njezin razvoj.

Poboljšanje imerzivne trgovine kroz korisničko iskustvo

Potrošači će vjerojatnije odabrati robne marke koje angažiraju i pružaju personalizirana korisnička iskustva. Metaverse je prilika koja se pruža jednom u životu da kupcima pružite impresivna iskustva kupnje povezana s njihovim interesima i nišom kupnje. Korisnici Metaversea mogu iskusiti šetnju virtualnim trgovinama luksuzne robe, isprobavanje modnih komada na svom avataru, pa čak i prisustvovanje virtualnim modnim revijama.

Vidjeli smo mnoštvo luksuznih maloprodajnih brendova, uključujući Gucci, Louis Vuitton i Givenchy, koji prihvaćaju metaverzum i predstavljaju digitalne blizance putem NFT-ova. Divovi e-trgovine primijetili su ovaj trend, s nedavnim izvješćem BigCommercea koje Balenciagu nazivaju primjerom tvrtke koja se ističe u spajanju fizičkog i virtualnog svijeta.

Posebno su zabavna i glazbena industrija iskoristile ovaj prostor u nastajanju kako bi koncerte i događaje prenijele u virtualni svijet. Glazbenici svih vrsta, od Megan Thee Stallion do Ozzyja Osbournea, čine svoju glazbu dostupnom tako što nastupaju gotovo besplatno. Obožavatelji više ne moraju putovati ili trošiti pretjerane količine novca kako bi stekli iskustvo glazbenog festivala.

Učiniti NFT-ove dostupnima široj publici

Tijekom procvata NFT-a 2021., šira javnost je svjedočila kako se majmuni koji se dosađuju i drugi dijelovi digitalne umjetnosti prodaju za stotine tisuća dolara. Dok su se mnogi brzo rugali skupim virtualnim slikama koje su promovirale slavne osobe, svijetla strana je to što su NFT-ovi ušli u mainstream. Nekad apstraktni koncept rezerviran za tehničare i “raspadanje”, svakodnevni potrošač je brzo uveden u NFT-ove i širi blockchain ekosustav. Iako još ima mnogo inicijativa za obrazovanje i iskustvo korisnika koje treba implementirati, u ne tako dalekoj budućnosti, redovni kupci e-trgovine moći će se uključiti u metaverzum i kupovati NFT s lakoćom.

Kako kupnja i pohrana NFT-ova postaje besprijekornija, veći će se slučajevi upotrebe i stope usvajanja povećavati. NFT-ovi će predstavljati naš identitet, uspostaviti vlasništvo nad imovinom i pomoći nam da povežemo stvari iz stvarnog života s digitalnim svijetom. To će NFT-ove učiniti neprocjenjivim jer će biti duboko integrirani u naše svakodnevne živote.

Dominacija NFT-ova u ciklusu vijesti u 2021. potaknula je druge projekte i tvrtke da ulažu velika sredstva u prostor i daju prednost aplikaciji i korisnosti iznad svega. Iako je popularnost NFT-ova oslabila tijekom trenutnog medvjeđeg tržišta, projekti koji su uspjeli su oni koji nude fizičke privilegije i proširenu korisničku korist. Dok gledamo kako se NFT-ovi razvijaju i uključuju ove ključne stanare u svoj dizajn, oni će se pokazati vrlo korisnima u povezivanju ljudi sa stvarnim predmetima koje najviše vole.

Velik dio vrijednosti stvorene u trgovini doći će iz jednostavnosti upotrebe i stvaranja dodatne vrijednosti putem NFT-ova i metaverzuma. Samo je pitanje vremena kada će više tvrtki za e-trgovinu i drugih B2C brendova shvatiti vrijednost stvaranja impresivnog korisničkog iskustva u Web3. Ne sudjelovati u ovoj novoj stvarnosti znači odustati, a oni koji je ne prihvate prije ili kasnije ostavit će iza sebe konkurenciju.

Stavovi i mišljenja izraženi ovdje su stavovi i mišljenja autora i ne odražavaju nužno stavove i mišljenja Nasdaq, Inc.Source link

Leave a Comment