Što je Ozempic face? Liječnici objašnjavaju nuspojave lijeka za dijabetes


Čovjek priprema Semaglutide Ozempic injekciju koja kontrolira razinu šećera u krvi

Čovjek priprema Semaglutide Ozempic injekciju koja kontrolira razinu šećera u krvi

GT

Lijekovi za dijabetes tipa 2 i kliničku pretilost – kao što su Ozempic, Wegovy i Mounjaro – u trendu su na društvenim mrežama kao lijekovi za brzo mršavljenje.

Međutim, neki su izvijestili da lijekovi uzrokuju pojavu starenja, nuspojavu koja je nazvana “Ozempic facial”. Među tim ljudima je i Jennifer Berger New York Times Koristila je Mounjaro (tirzepatid) za mršavljenje nakon trudnoće.

Mounjaro, u višim dozama, pokazao se vrlo učinkovitim za mršavljenje slično Wegovyju.

Berger je objasnila da joj je unatoč korištenju lijeka – koji se daje tjedno injekcijom u bedro, trbuh ili ruku – omogućio da izgubi 20 funti. 41-godišnjakinja je rekla da voli svoje rezultate i rekla je da joj je lice počelo izgledati vrlo mršavo.

“Sjećam se da sam se pogledala u ogledalo i bilo je kao da se nisam prepoznala”, rekla je za magazin. “Tijelo mi je izgledalo sjajno, ali lice mi je izgledalo istrošeno i staro.”

Dr. Oren Tepper, plastični kirurg iz New Yorka, objasnio je za L.L.C puta Uobičajeno je da se kod mršavljenja isprazne ključna područja lica, što može uzrokovati da osoba izgleda starije.

“Kada je riječ o starenju lica, masnoća je obično više prijatelj nego neprijatelj”, rekao je. “Gubitak težine može vratiti vašu biološku dob unatrag, ali ima tendenciju pomicanja kazaljke na licu.”

Povezano: Jesu li Ozempic i Wegovy sigurni? Sve o lijekovima za dijabetes i pretilost

POVEZANO: Remy Badr kaže da se ‘udebljala dvostruko’ nakon što je prestala uzimati lijek za mršavljenje Ozempic

Njujorški dermatolog dr. Paul Jarrod Frank, MD, skovao je izraz “Ozempic lice” kako bi opisao ovu nuspojavu, napominjući da su ljudi u 40-ima ili 50-ima ti koji su zabrinuti zbog opuštenosti lica koja se javlja kao rezultat gubitka težine .

Viđam ga svaki dan u svom uredu, rekao je Frank. “Doći će 50-godišnja pacijentica i odjednom je tako mršava i treba joj filer da ga nikad prije nije trebao. Pogledam je i kažem, ‘Koliko dugo si na Ozempicu?'” I u pravu sam 100 posto vremena. Ovih dana to je lijek izbora za 1 posto.”

Za vraćanje volumena licu pacijenta liječnici često izvode nekirurške, ali skupe zahvate, poput injekcija Radiesse i filera na bazi hijaluronske kiseline ili injekcija Sculptre koji potiču proizvodnju kolagena. Liječnici također mogu vratiti volumen faceliftingom ili prenošenjem masti s drugih dijelova tijela na lice.Source link

Leave a Comment