Strastveni ljubitelj dobre prehrane za djecu


Napisala Cindy Long, direktorica Službe za hranu i prehranu pri Sigurnosti hrane i prehrane

19. siječnja 2023

Direktorica odjela za hranu i prehranu Cindy Long i djeca gledaju na vrt McCaw STEAM akademije koja se nalazi u Las Vegasu, Nevada

Prije nego što sam postao direktor Službe za hranu i prehranu USDA-e, proveo sam mnogo godina u USDA-i radeći na području pedijatrijske prehrane. Brzo sam postao strastven za svoj posao, shvativši da su školski obroci ključni za uspjeh djece u školi i njihovo cjelokupno zdravlje i dobrobit. On me motivirao tada, a sada još više u ulozi menadžera. U ovoj sam ulozi predan tome da učinim sve što mogu kako bih osigurao da djeca stalno dobivaju hranjive obroke, kako bi mogli biti bolji u školi i podržati razvoj zdravih prehrambenih navika koje ih pripremaju za uspjeh!

Tijekom pandemije brzo smo shvatili koliko je važno nastaviti pružati školske obroke, čak i kada su škole zatvorene. To je zahtijevalo ogroman trud i blisku koordinaciju između škola, grada, države, federalnih partnera, volontera i organizacija za borbu protiv gladi. Kongres je dopustio svoj djeci diljem zemlje da privremeno besplatno primaju školske obroke bez zahtjeva i drugih kompliciranih administrativnih procesa. Ove godine, dok škole prelaze na operacije prehrane prije pandemije, neke su države nastavile ovaj model pružanja zdravih obroka za svu djecu.

Maine, Massachusetts, Kalifornija, Vermont, Nevada i Colorado nedavno su pronašli inovativne i inovativne načine kombiniranja državnih i federalnih sredstava kako bi osigurali besplatne školske obroke za svu djecu i olakšali teret roditeljima. Nacionalna strategija objavljena je kao dio Konferencije Bijele kuće o gladi, prehrani i zdravlju koja uključuje put ka zdravim školskim obrocima za svu djecu u zemlji. Ovo je glavni prioritet za USDA.

Regionalni direktor Zapadnog regionalnog ureda Jesus Mendoza Jr. i službenica za hranu i prehranu Cindy Long obilaze banku hrane Three Square Food

Nedavno sam bio u Nevadi i upoznao grupu ljudi koji strastveno žele nahraniti sve potrebite u Nevadi, posebno djecu. Bio sam tamo kako bih naučio više o njihovom putu prema zdravim školskim obrocima za sve obroke u školama i ponudio USDA podršku kako bi se zamah nastavio. Upoznali smo se u Three Square Food Bank u Las Vegasu. Ljubazno su ugostili raspravu za okruglim stolom, omogućivši mi da čujem o problemima školskih okruga i društvenih organizacija te kako USDA može podržati njihove napore. Od tog putovanja, zakonodavno tijelo Nevade odobrilo je dodatnih 28 milijuna dolara za nastavak univerzalnih školskih obroka za školsku godinu 2023.-2024.!

Dok sljedećih mjeseci budem putovao u druge države, podijelit ću s vama kako Nevada svima osigurava zdrave školske obroke u nadi da će i drugi moći slijediti isti put. Svi dijelimo odgovornost osigurati djeci zdrave obroke, tako da mogu razviti dobre prehrambene navike u ranoj dobi i biti uspješni kasnije u životu!

Direktorica odjela za hranu i prehranu Cindy Long u Three Square Food Bank za okrugli stol o školskim obrocima

Kategorija/tema:
Sigurnost hrane i prehraneSource link

Leave a Comment