Studija otkriva da manji broj obroka može nadmašiti post za mršavljenje


Kada je riječ o mršavljenju, smanjenje kalorija i uzimanje manje velikih obroka mogu biti učinkovitija strategija za kontrolu tjelesne težine od povremenog posta, u kojem osoba kruži između kratkih razdoblja jedenja malo ili nimalo hrane i redovitog jedenja, prema novom objavljenom istraživanju u U Časopis Američkog udruženja za srce.

Za potrebe studije, istraživači su pregledali elektroničke zdravstvene kartone oko 550 odraslih osoba i otkrili da je ukupan dnevni broj velikih obroka (procijenjenih na više od 1000 kalorija) i srednjih obroka (procijenjenih na 500 do 1000 kalorija) povezan s debljanjem. . Tijekom šest godina praćenja, jedenje manjeg broja manjih obroka (procijenjeno na manje od 500 kalorija) bilo je povezano s manjom težinom.

Također su otkrili da vrijeme između prvog i zadnjeg obroka nije povezano s promjenom težine.

Za Chiku V. Anekwe, dr. med., liječnicu za pretilost u Općoj bolnici Massachusetts (MGH) i instruktoricu medicine na Medicinskom fakultetu Harvard u Bostonu, koja nije bila uključena u studiju, nova studija podupire dobro utemeljena istraživanja koja pokazuju da ukupni kalorijski unos igra ulogu Kalorije koje unosite igraju važniju ulogu u kontroli težine nego kada jedete.Source link

Leave a Comment