Sud u Južnoj Koreji presudio je da su NFT-ovi spekulativni i da nisu zaštićeni zakonom


Južnokorejski sud presudio je da nezamjenjivi tokeni (NFT) nisu zaštićeni lokalnim zakonima zbog svoje spekulativne prirode.

Novinska agencija Yonhap izvijestila je da je sudska presuda potvrdila zabranu domaće distribucije play-for-profit (P2E) igara u zemlji. Objavljena presuda u vezi s P2E igrom Tužba koju je podnio programer “Pet zvjezdica za Klaytn” SkyPeople protiv južnokorejskog Odbora za upravljanje ocjenama igara jer nije izdao dobnu ocjenu za P2E igru.

Sud je potvrdio odluku nižeg suda da predmeti za igre na sreću pretvoreni u NFT-ove predstavljaju “zabranjene darove prema Zakonu o industriji igara” i da se rukovanje njima može protumačiti kao poticanje nagađanja. Sud je presudio da je SkyPeople prekršio Odjeljak 28 Zakona o promicanju industrije igara.

Razvojni programer P2E igara poveo je hrabru borbu protiv Odbora za upravljanje ocjenom igara, rekavši da pretvaranje stavki igre u NFT-ove predstavlja jednostavno bilježenje vlasničkih informacija u distribuiranim knjigama. SkyPeople je tvrdio da prijenos digitalnih tokena nije špekulacija, ali sud nije pristao to podnijeti.

Sud je podržao odluku regulatora igara da igri ne dodijeli dobnu ocjenu, rekavši da je “stvarnost takva da društveni konsenzus o pravnoj prirodi i regulatornoj metodi NFT-ova nije ispravno uspostavljen.”

Odluka suda opisana je kao prijelomni trenutak za P2E gaming jer je to prvi put da je sud donio izričitu presudu protiv industrije. SkyPeople je rekao novinarima da će se žaliti na odluku nakon konzultacija sa svojim odvjetnicima, ali regulator Gaming Commission se nada da se “isto obrazloženje može primijeniti na druge P2E igre koje proizvode žetone ili kovanice.”

Još jedan programer igara Nattris izaziva regulatorno tijelo jer nije objavio dobnu ocjenu za P2E Infinite Breakthrough Three Kingdoms Reverse. Stranke zastaju pred izricanjem presude Upravnog suda 31. siječnja.

Južna Koreja guši P2E igre

Od zabrane P2E igara kako bi se spriječile spekulacije među igračima, mnogi južnokorejski programeri igara napustili su zemlju kako bi izdali vlastite P2E igre. Inozemna prodaja razvojnog programera igara Wemade dodala je 136 milijuna dolara u bilancu tvrtke, pridonoseći više od polovice ukupne prodaje.

Entuzijasti su optimistični da će ograničenja igre biti ukinuta negdje 2023. godine nakon pozitivnog stava novog predsjednika države prema industriji virtualnih valuta.

“Nova vlada je došla prije stotinu dana i sadašnja vlada razmatra izmjene zakona kako bi se omogućile blockchain igre u Koreji”, rekao je novinarima glavni izvršni direktor Wemadea Henry Chang.

Unatoč početnom entuzijazmu, vlada je radije šutjela o svojim planovima za industriju igara, odlučivši se probiti svoj put u metaverzum.

Gledajte: Play2Earn uz BSV Blockchain

width=”560″ height=”315″ frameborder=”0″ allowfullscreen=”allowfullscreen”>

Novi ste u Bitcoinu? Provjerite CoinGeek’s Bitcoin za početnike ultimativni vodič za resurse za učenje više o Bitcoinu – kako ga je izvorno zamislio Satoshi Nakamoto – i blockchainu.Source link

Leave a Comment