Suđenje za tvrdnje o maltretiranju u svlačionici bivšeg nogometaša PSU-a malo je vjerojatno prije 2024.


WILLIAMSPORT – Građansko suđenje preostalom optuženiku kojeg je tužio bivši nogometaš Penn Statea koji tvrdi da je bio seksualno uznemiravan u svlačionici vjerojatno se neće dogoditi do 2024.

Isaiah Humphreys tvrdi u odbačenoj tužbi u ponedjeljak na središnjem okružnom sudu SAD-a da mu je potrebno produljenje od 90 dana da dovrši otkriće.

Ako američki središnji okružni sudac Matthew W. odobri Brannu, suđenje u kojem je drugi bivši igrač Damion Barber jedini optuženi neće se održati do ožujka 2024.

Trenutačni rokovi zahtijevaju da otkriće bude dovršeno do 7. veljače, ali datumi podnošenja bilješki Humphreysa, Barbera i šest materijalnih svjedoka tek treba biti utvrđeni.

Podnosi su zadržani zbog ograničenja rasporeda za odvjetnike i stranke, navodi se u dokumentu.

Barber, koji se preselio u Austin Peay 2020., jedini je preostali tužitelj jer je Brann u rujnu 2021. smijenio sveučilišnog i nogometnog trenera Jamesa Franklina.

Usvajajući njihove zahtjeve za izuzeće, sudac je napisao: “Što god je njegovo [Humphries’] Pritužba je upadljivo detaljna, bez sadržaja.”

Odbacio je tvrdnju da su sveučilište i Franklin dužni zaštititi Humphreysa.

Brann je odbio dopustiti žalbu na odluku o uklanjanju sveučilišta i Franklina jer su tužbe protiv Barbera ostale aktivne.

Humphries, bivša teksaška srednjoškolska zvijezda koji je nakon sezone 2020. prešao na UCLA, u svojoj tužbi tvrdi da su ga četiri druga igrača maltretirala na prvoj godini.

Identificira ih kao Barbera, Micaha Parsonsa, Wittera Grossa Matosa i Jesseja Lukitu. On je bio jedini brijač koji ga je tužio.

Prošlog kolovoza, Brann je odlučio da neće objaviti istraživačko izvješće Penn Statea za 2019. o Humphreysovim navodima.

Sudac je primijetio da je ovo izvješće sadržavalo informacije iz intervjua s gotovo dva tuceta studenata koji su nadilazili ono što su oni znali o interakcijama između Humphreysa i Barbera.

Nacrt izvješća podijeljen je s Humphreysom i Barberom kako bi mogli napisati odgovore. Pisane upute spriječile su ih da pohrane ili kopiraju dokument.

Sveučilište je tvrdilo da je Humphreys ignorirao ove upute i da ih je fotografirao.

više:

Kršenje pravila bilo je razlog za otpuštanje službenika Penn Statea, suca Rulesa

Žena koja je izgubila posao zatvarajući Shop-Vac traži certifikaciju grupne tužbeSource link

Leave a Comment