Swiss Bank Cité Gestion označava udjele tvrtke u Ethereumu


Švicarska privatna banka Cité Gestion navodno se udružila s Taurus Technologies kako bi tokenizirala i upravljala dionicama svoje tvrtke na Ethereum blockchainu.

Prema izvješću Coindeska, Cité Gestion će iskoristiti Ethereumovu funkcionalnost pametnog ugovora za stvaranje, distribuciju i upravljanje svojom uslugom dionica.

Taurus je rekao da je proces tokenizacije dionica Cité Gestion proveden u skladu sa standardima Udruge tržišta kapitala i tehnologije (CMTA).

Christophe Ottilie, izvršni potpredsjednik Cité Gestiona, istaknuo je da će implementacija CMTA standarda osigurati da se tijekom izdavanja tokenizirane imovine uzme u obzir odgovarajuće upravljanje rizikom.

Ottilie je dodala:

“Bilo je važno da naša banka bude među prvima koja će imati koristi od novih mogućnosti koje nudi švicarski zakon za digitalizaciju vrijednosnih papira tokenizacijom naših dionica.”

Rečeno je da će Cité Gestion postati prva privatna banka koja će izdati vlastite vrijednosne papire prema švicarskom zakonu.

Od svog početka 2018. godine, Taurus je pomogao više od 15 kompanija da tokeniziraju svoje vrijednosne papire diljem Švicarske i Europe.

Prema Taurusu, digitalizacija privatne imovine i vrijednosnih papira postat će nova norma.Source link

Leave a Comment