Tajanstvena destilerija ulazi u svemirsko doba, NFT-ovi i burbon od 75.000 dolara


Sažetak:

Jonathan Blitz, suvlasnik Mystic Farm & Distillery, kaže da se tvrtka nada lansiranju pet bačvi u svemir u siječnju 2024. s ciljem proizvodnje 1500 boca.

Što Elon Musk i omiljena marka burbona u Sjevernoj Karolini imaju zajedničko? Ispada vizija poduzetničkog svemirskog doba u kojem se komercijalni proizvodi pretvaraju u luksuzne predmete za bogate zahvaljujući novim visinama koje dosegnu.

Mystic Farm & Distillery objavila je u petak da je ušla u svemirsku utrku s Mystic Galacticom, godinu dana starim bourbon viskijem u svemiru. preko telefona sa rosaSuvlasnik Mystica Jonathan Blitz kaže da se destilerija nada lansiranju pet bačvi u svemir u siječnju 2024. s namjerom da proizvede 1500 boca od 750 ml i da u početku proda dvije trećine.

Dodaje da tvrtka ima mnoštvo održivih dobavljača za izradu raketa – uključujući SpaceX, Rocketlab, Inversion Space i Firefly – s kojima bi potencijalno mogla surađivati ​​na misiji.

Ali prvo: tijekom sljedećih nekoliko tjedana, Mystic planira započeti s pretprodajom 1000 boca budućnosti uz polog od 75 000 USD. Kupci rijetkog burbona dobit će nezamjenjivi token (NFT), a depoziti za kupnju bit će držani na “FDIC-osiguranom računu dok se burbon ne vrati na Zemlju po bocu”, navodi se u priopćenju za javnost.

Blitz kaže da je ideja nastajala godinama.

“Još od kad sam bio dijete i moj poslovni partner bio je dijete, bili smo fascinirani svemirom i svemirskim letovima”, kaže Blitz. “Još dok sam bio klinac 80-ih, svi su govorili: ‘Oh, proizvodit ćemo u svemiru’.” Ali nijedan komercijalni proizvod nikada nije napravljen u svemiru – a ovo bi bio prvi.

Kontrola misije bit će bazirana na državnom kampusu NC.

Za cijenu, kupci će imati pristup pogodnostima koje izgledaju stakleni luk Točke zapleta, uključujući aplikaciju koja prati podatke o rasporedu i prijemu na “dva luksuzna događaja koji jamče glazbu, hranu i piće svjetske klase”, navodi se u priopćenju za javnost. Bačve će još tri godine pažljivo sastavljati West Virginia Great Barrel Co. s posebnim tehnikama za uvjete ponovnog ulaska, čime će biti dostupne – već – 2028. godine.

Re-entry je, prema Blitzu, najosjetljiviji dio ovog procesa bez presedana.

“Najveći problem je vratiti taj burbon kroz atmosferu”, kaže on. “Vozila moraju imati dovoljno toplinskog štita da se vrate jer se vraćate brzinom od oko 26.000 milja na sat.”

Ali nisu samo bačve ono što zahtijeva osiguranje zatvarača: Blitz kaže da zatvarač također treba sigurne bačve, a on i njegovi suradnici rade na posebnim bačvama koje sprječavaju unutarnje klizanje kako burbon stari.

“Kad bi se ovaj burbon počeo kotrljati natrag kroz atmosferu, mogao bi destabilizirati letjelicu i uzrokovati njen pad”, kaže on.

I dok je pompa oko NFT tržišta u biti isparila — vjerojatno na bolje — Blitz kaže da je ovo jedinstvena situacija koja zahtijeva oznaku autentičnosti. Naime, Mystic traži da se burbon ubere osobno u Sjevernoj Karolini, čim postane dostupan.

Dakle, do sada ste možda pročitali ovo, nedavno osvojili lutriju i odlučili kupiti jednu od njihovih boca od 750 ml, i imate samo jedno pitanje: Hoće li bourbon od 75.000 dolara imati dobar okus nakon godinu dana u svemiru?

Nitko ne zna: “Postoji samo jedan način da saznamo”, kaže stranica. “Uzbuđeni smo kao i vi što ćemo ga kušati.” Ali okus također nije bitan: uz bocu, kupci će dobiti i uzorak od 50 ml galaktičkog burbona tako da ne moraju razbijati pečat na rijetkoj boci.

“Redefiniramo što znači stvoriti rijetku dušu”, napisao je Blitz u priopćenju za javnost. “Samo oko 1300 ljudi na planetu imat će priliku kušati i posjedovati ovaj dio povijesti viskija. To je vrhunac luksuza i ekskluzivnosti.”

Podržite neovisni lokalni tisak. Pridružite se INDY Press klubu Kako bi nam pomogli da održimo izvješća Courageous Monitoringa, bitne umjetnosti i kulture održivima u Trokutu. Pratite urednicu za umjetnost i kulturu Sarah Edwards Cvrkut ili pošaljite e-mail na sedwards@indyweek.com.

Source link

Leave a Comment