Tenisač u invalidskim kolicima Shingo Kunieda otišao je u mirovinu


DATOTEK - Shingo Kuneda, Japanac, uzvraća udarac Alfieju Hewittu, Britancu, tijekom pojedinačnog finala teniskog turnira US Open za muškarce u invalidskim kolicima 11. rujna 2022. u New Yorku.  Kuneda, najuspješniji igrač u povijesti tenisa u invalidskim kolicima, objavio je svoje povlačenje iz sporta u nedjelju, 22. siječnja 2023. u dobi od 38 godina (AP Photo/Mary Altaffer, File)

DATOTEK – Shingo Kuneda, Japanac, uzvraća udarac Alfieju Hewittu, Britancu, tijekom pojedinačnog finala teniskog turnira US Open za muškarce u invalidskim kolicima 11. rujna 2022. u New Yorku. Kuneda, najuspješniji igrač u povijesti tenisa u invalidskim kolicima, objavio je svoje povlačenje iz sporta u nedjelju, 22. siječnja 2023. u dobi od 38 godina (AP Photo/Mary Altaffer, File)

AP

Shingo Kuneda, najuspješniji igrač u povijesti tenisa u invalidskim kolicima, u nedjelju je u 38. godini života objavio svoje povlačenje iz sporta.

Najbolje rangirana Kanada osvojila je 28 Grand Slam naslova u pojedinačnoj konkurenciji i završila svoj niz na Grand Slam turnirima kada je osvojila Wimbledon 2022. godine.

“Razmišljao sam o umirovljenju otkako mi se san ostvario na Paraolimpijskim igrama u Tokiju”, rekao je japanski igrač na društvenim mrežama. “Prošle godine, moj prvi naslov Wimbledona u pojedinačnoj konkurenciji učinio je da se osjećam kao da nemam više energije za natjecanje.

“Postavši svjetski prvak po 10. put (u ITF-u), osjećao sam da sam učinio dovoljno na onome što sam želio postići i mislio sam da je pravo vrijeme za povlačenje.”

Kanada je osvojila 11 naslova Australian Opena, s po osam pobjeda na Roland Garrosu i US Openu te jednom naslovom na Wimbledonu.

Također ima 22 Grand Slam naslova i tri zlatne medalje na Paraolimpijskim igrama 2008. i 2012. te u Tokiju 2021. Zlato je osvojio u parovima 2004. godine.

___

AP Tennis: https://apnews.com/hub/tennis i https://twitter.com/AP_Sports

Ova je priča izvorno objavljena 21. siječnja 2023. u 20.42 sati.

Source link

Leave a Comment