Tennis Pegula se klanja uzdignute glave unatoč još jednom ispadanju iz četvrtfinala | Moćni 790 KFGO


MELBOURNE (Reuters) – Treća nositeljica Jessica Pegula možda je bila jaka kandidatkinja za naslov Australian Opena prije nego što je izgubila četvrtfinale u utorak, ali Amerikanka je rekla da se neće ponovno pobijediti nakon što je izgubila svoje prvo Grand Slam polufinale.

Pegula je poražena sa 6-4, 6-1 od dvostruke prvakinje Victorie Azarenke, budući da je Amerikanka po peti put u karijeri pala u četvrtfinalu Grand Slama.

Pegula je bila viši nositelj koji je ostao u ždrijebu nakon ranih odustajanja Ije Swiateka i Onnesa Jabeura i bila je jaka kandidatkinja za naslov u Melbourneu nakon što je impresionirala u kampanji američkog United Cupa.

“Osjećam da imam dobru priliku ići dublje ovdje nego što sam učinio s večerašnjim porazom… Imao sam stvarno dobrih pobjeda na početku godine i na ovom turniru,” rekao je Pegula novinarima.

“Mislim da bih se mogao izvući rekavši da je to bio uspješan turnir i uspješan put u Australiju. Definitivno sam osjećao da imam više samopouzdanja da mogu ići dublje.

“Nisu me iznenadili rezultati četvrtfinala, četvrtog kola ili drugog tjedna. Jednostavno mi se činilo prirodnim i to je bilo dobro.”

Pegula je rekla da je teško razumjela noćne uvjete nakon što je danju odigrala svoja prva četiri meča.

Lopte su sporije i teže, ali u isto vrijeme svaki put kada sam pokušao udariti loptu osjećao sam se kao da sam promašio, ne puno, ali tu i tamo koji centimetar, rekao je Pegula koji je napravio 31 neprisiljenu pogrešku.

“Mislim da počinjem špekulirati s udarcima. To te natjera da napraviš više pogrešaka nego što želiš.”

Poraz je također bio treća uzastopna godina da Pegula nije uspjela proći četvrtfinale u Melbourne Parku, ali inzistira na tome da je prešla “dug put”.

“Mislim da se također trebam odmaknuti i pogledati da sam tri puta u tri godine bila u četvrtfinalu”, dodala je.

“Mislim da mogu biti… perfekcionist i (biti) strog prema sebi. Očito sam uznemiren zbog večeras, ali u isto vrijeme stavljam se u ove situacije da dublje kopam po ovim turnirima. Mislim da to sam dokazao.

“Bio sam vrlo dosljedan pa samo zadrži dobar mentalitet i stavi se u svoju poziciju za sve ove događaje. Nadam se da će se sve poklopiti.”

(Izvještaj Rohitha Naira iz Bengalurua; montaža Christiana Radnedgea)Source link

Leave a Comment