Tennis-Vekić kaže da je nakon operacije koljena dva puta skoro prestala


Donna Vekić je u ponedjeljak na Australian Openu stigla do svog prvog četvrtfinala Grand Slama od 2019., ali je 26-godišnjakinja rekla da je blizu odlaska u mirovinu nakon što se borila s kondicijom nakon operacije koljena prije dvije godine. Vekić je otišla pod nož nakon Australian Opena 2021. i rekla da je u stalnoj borbi da se vrati u staru formu nakon što je mjesecima bila po strani zbog problema s koljenima.

Hrvatica nije išla dalje od drugog kola Grand Slama od operacije i rekla je da si je nakon ispadanja u prvom kolu US Opena dala vremena do Wimbledona da ponovno otkrije formu koja joj je pomogla da se probije među 20 najboljih. Rekao sam dva puta da prestajem s tenisom”, rekao je Vekić novinarima. No, rekavši to, pobijedio sam u Courmayeuru, a onda sam igrao jako dobro u San Diegu.”

“Imate svojih sumnji, pogotovo zato što nisam bio baš u formi. Bio sam tako daleko od toga da se krećem na način na koji sam prije. Nisam vjerovao svojim koljenima; nisam vjerovao svojim sposobnostima.” Tada mi se kondicija popravljala, ali nije baš išlo na terenu. Puno sam se tjerao… Psihički mi je bilo jako teško biti u toj prosječnosti jer sam prije znao za što sam sposoban.”

Vekić je rekla da je vratila samopouzdanje nakon utrke u San Diegu, gdje je svladala nekoliko prvih nositeljica prije nego što je u finalu izgubila od prve tenisačice svijeta Ije Swiatek. Rekla je da joj je promjena načina razmišljanja i nestavljanje tenisa na prvo mjesto pomoglo da dođe do četvrtfinala u Melbourneu nakon što je morala “isplakati oči” tijekom pauze za kišu u prvom kolu kako bi se malo oslobodila pritiska.

“Ovo je moj 11. Australian Open… Još uvijek imam 26 (ali) ne osjećam se kao 26-godišnjakinja kad ustanem ujutro i napravim svoja prva dva koraka”, dodala je. “Izložio sam sebi toliki pritisak u prvoj rundi ovdje da sam se smrznuo kad sam izašao na teren.

“Osvojio sam prvi set, ali da ste me pitali za ime, morao bih pogledati na semafor da provjerim svoje ime. Tamo sam bio potpuno zabranjen.”

(Ovu priču nije uredilo osoblje Devdiscoursea i ona je automatski generirana iz sindiciranog feeda.)Source link

Leave a Comment