Tim Williamson razvija Eiffel u NFT središte | Poslovne vijesti


Gotovo 40 godina struktura od stakla i čelika u Rue Saint-Charles izgrađena od dijelova Eiffelovog tornja u Parizu bila je dom otmjenog restorana, modernog noćnog kluba i prostora za događanja.

Sada, osnivač i bivši izvršni direktor Idea Villagea ima planove za preuređenje mjesta, a za to koristi NFT-ove, nekoć glasnu digitalnu imovinu koja se vratila na zemlju usred prošlogodišnjeg pada kriptovalute.

Tim Williamson, koji je izgradio The Idea Village u glavnog gradskog promotora za tvrtke u ranoj fazi razvoja, rekao je da se prostor za događanja nedavno poznat kao Eiffelovo društvo trenutno transformira u ono što on opisuje kao “NFT zajednicu koja se temelji na održavanju”.

Zamislite to kao višenamjensko mjesto okupljanja lokalnih umjetnika, kreativaca i svih zainteresiranih za blockchain, NFT ili druge tehnologije koje se brzo razvijaju. Williamson i njegovi poduzetnički partneri, NieuxCo, trenutno iznajmljuju zgradu od njezinih vlasnika, obitelji Landis. Preimenovali su ga u The Nieux i planiraju ga pretvoriti u kampus za The Nieux Society, koje je osnovano prošle jeseni otkupom 504 člana osnivača i širenjem članstva ovog proljeća.

Kao što je trenutno zamišljeno, Nieux će biti otvoren i prozračan, s barovima, prodavačima hrane i mjestima za okupljanje. Ulaz će biti otključan, što znači da će biti otvoren samo za one koji se pridruže The Nieux Society, koji će koštati oko 1600 USD ili 1e, jedinicu kriptovalute, ethereum, koja se koristi za kupnju i prodaju NFT-ova.

Kako bi pomogao New Orleansu da shvati ovaj koncept, NiexuCo ovaj tjedan pokreće svojevrstan pilot program. Za oko 160 USD, ili 0,1 Ethereuma, građani mogu kupiti Mardi Gras NFT i doći do mjesta održavanja – zajedno s barovima, kupaonicama i improviziranim prodavačem hrane – tijekom Mardi Grasa.

Williamson vjeruje da je korištenje nečeg tako jednostavnog i pouzdanog kao što je pristup pivu i kupaonici na ruti parade na Mardi Grasu učinkovit način za upoznavanje New Orleansa s konceptom NFT-ova općenito i s društvom Nieux, konkretnije.

“Ovo je način da se testira voda”, rekao je Williamson, koji je bio predsjednik NOLA Media Group prije nego što su je kupili Dathel i John Georges. “Osim što će imati matičnu bazu za Mardi Gras, predstavit će inovacije koje se događaju u New Orleansu. Pokazat će ljudima vrste aktivnosti koje ćemo raditi u kampusu dok radimo na njegovom razvoju.”

Kriptografija i kokteli

Williamson i njegovi partneri u NieuxCo — uključujući razvojnog programera Zacha Kuppermana, tehnološkog poduzetnika Patricka Comera i umjetnicu Lindsey Roussel — žele pomoći kreatorima iz New Orleansa da prepoznaju mogućnosti koje nude NFT-ovi, skraćeno od Non-Fungible Tokens, i druge Web3 tehnologije.

U najosnovnijem smislu, NFT predstavlja nešto — poput umjetničkog djela — što je jedinstveno. Izrađen je od složenog računalnog koda i plaća se u kriptovaluti. Blockchain tehnologija je siguran sustav digitalne knjige koji sve to čini mogućim.

Ali NFT-ovi se također mogu koristiti kao pristupni tokeni, poput ulaznica ili članskih iskaznica.

Roussel i Williamson vjeruju da će organizacija temeljena na članstvu s fizičkim kampusom u Nieuxu pomoći u usklađivanju digitalnog i virtualnog tržišta s opipljivim kreacijama i njihovim kreatorima.

Već koriste The Nieux, koji su počeli iznajmljivati ​​2021., za održavanje mjesečnih radionica i sastanaka pod nazivom Crypto and Cocktails.

Williamson, koji je pomogao promovirati neke od najuspješnijih tehnoloških poduzetnika New Orleansa kroz The Idea Village, kaže da inovatori popularne kulture New Orleansa moraju iskoristiti nove načine unovčavanja svog sadržaja.

“Vjerujemo da s Web3 postoje mnoge mogućnosti za jačanje zajednica, kao i prilike za kreatore da posjeduju svoj sadržaj”, rekao je Williamson.

prekinuti krug

Društvo Nieux već je privuklo 504 člana osnivača. U ožujku Williamson otvara članstvo široj publici s ciljem od ukupno 1500 članova.

Međutim, prije toga je pokrenuo Mardi Gras NFT. Namijenjena je djelomičnom predstavljanju bivše zgrade Eiffelove skupštine, koja je bila mjesto mnogih propalih projekata u svojoj 37-godišnjoj povijesti.

NieuxCo Partners misle da mogu prekinuti krug. Trenutno imaju dugoročni zakup lokacije i uložili su u uređenje dvorane, koja je bila zatvorena tijekom COVID-a, a prije toga korištena kao prostor za događanja.

Ako sve bude u redu, plan je kupiti zgradu i započeti opsežnu obnovu koja uključuje izgradnju bara u prizemlju, vanjskog bara i salona s prostorom za kamion s hranom i rešetku niz padinu.

Tu je i apartman koji članovi mogu rezervirati za noćenje.

“To je barem projekt preuređenja nekretnina”, rekao je Williamson. Ali radi se i o obrazovanju zajednice da komunicira oko zajedničke vizije. Podučavamo grad o Web3, pokrećemo projekte i imamo gdje to pokazati.”

Source link

Leave a Comment