Tongass je nacionalna šuma, a ne politički nogomet


25.01.23

Američki senatori Lisa Murkowski i Dan Sullivan (oboje iz R-Aljaske) danas su izdali sljedeće izjave nakon što je USDA Forest Service dovršila opoziv izuzeća Nacionalnih šuma Tongass iz Zakona o cestama iz 2001. Današnjom odlukom ponovno se uspostavlja pravilo iz 2001., ignorirajući zahtjeve s Aljaske i podatke i analiza posljednje uprave koja je podržala izuzeće 2020.

“Pravilo zabrane praćenja nikada se nije smjelo primijeniti na Tongass, a odluka Bidenove administracije da ga ponovno uspostavi savezno je očinstvo u najgorem slučaju. Gotovo 80 posto Tongassa već je zaštićeno važećim zakonom, oznakama korištenja zemljišta , i procesu planiranja šuma, nema prijetnje velikom razvoju od sječe ili bilo koje druge aktivnosti,” rekao je. Senator rekao je Murkowski. Ovom odlukom Bidenova administracija pretvara Tongass u politički nogomet, jer se pristup mijenja sa svakim novim predsjednikom i stvara šok za one koji možda žele ulagati ili graditi u jugoistočnoj Aljasci. Moramo vidjeti ovo što jest: regulacija unatoč činjenica da neće voditi. Inače bi razvoj ograničene infrastrukture – uključujući obnovljivu energiju – potrebne za održivo regionalno gospodarstvo, trajao dulje, koštao više ili bio potpuno nemoguć.”

Bidenova administracija sada je pokrenula 42 izvršne uredbe ili mjere usmjerene na Aljasku i gospodarsko blagostanje naših građana. Niti jedna druga zemlja u Uniji ne dobiva tako ciljanu i neželjenu pozornost Bidenove administracije. Više puta sam pozvao predsjednika Bidena da prekine vatru u svom ratu protiv radničkih obitelji na Aljasci, ali bezuspješno. rekao je senator Sullivan. “Stanovnici Aljaske na jugoistoku – kao i svi Amerikanci – imaju pravo povezivati ​​svoje zajednice, održavati lokalna gospodarstva, graditi projekte obnovljive energije i odgovorno sakupljati resurse. Ali povratak Šumske službe 2001. na pravilo zabrane cesta u potpunosti potkopava sve te . Moja poruka vrijednim Aljašancima koje je ova administracija potpuno slomila i ignorirala: borit ću se protiv ove i drugih akcija protiv aljaške Bidenove administracije svim što mogu.”

Prostirući se na gotovo 16,7 milijuna hektara, Nacionalna šuma Tongass pokriva gotovo cijelu jugoistočnu Aljasku i dom je za 32 otočne zajednice. Desetljećima su uzastopni slojevi federalnih zakona i propisa, uključujući Pravilo puta, kontinuirano ograničavali pristup potreban za drvnu građu, rudarstvo, turizam, rekreaciju i razvoj obnovljivih izvora kao što je hidroelektrična energija.

Odvojeno i osim cestovnih pravila, Tongass je dobro zaštićen prema važećem zakonu. Oko 80 posto šuma zapravo je očuvano u divljini koju je proglasio Kongres, nacionalnim parkovima i nacionalnim spomenicima ili drugim prirodnim namjenama zemljišta—što znači da je samo 10 posto Tongassa dostupno za bilo kakvu vrstu razvoja.

(kliknite ovdje Pročitajte komentar koji je senator Murkowski napisao za The Washington Post 2019. objašnjavajući zašto se pravilo zabrane ne bi trebalo primjenjivati.)

U 2018., Forest Service je najavio da će stvoriti državno pravilo usmjereno na Tongass. Pravilo za Aljasku, dovršeno u listopadu 2020., izuzelo je Tonga iz jedinstvenog pravila o bespućima, koje je nametnulo opću zabranu izgradnje cesta, ponovne izgradnje cesta i sječe drva na ogoljenim besputnim područjima zemljišta Nacionalnog šumskog sustava. koje je započelo 2001. Pravilo 2020. bilo je odgovor na peticiju države Aljaske koja je tražila potpuno izuzeće od Tongassa i pomoglo je vratiti uravnoteženo upravljanje i razumne ekonomske izglede unutar Tongassa.


Source link

Leave a Comment