Trgovanje kriptovalutama u Indiji nije zabranjeno ako je regulirano: IT ministar


Prema nedavnoj izjavi indijskog državnog ministra za elektroniku i informacijsku tehnologiju, Rajiva Chandrasekhara, ako se poštuju svi propisi, neće biti problema s trgovanjem kriptovalutama u Indiji.

Njegova izjava dolazi usred indijskog predsjedanja G20 i poziva središnje banke na opću zabranu.

Ništa nije “odmetnički”

“Danas ne postoji ništa što zabranjuje enkripciju sve dok slijedite zakonske procedure”, rekao je ministar.

Prošle je godine vlada predložila porez od 30% na prihode od prodaje kriptovalute. Međutim, odbili su komentirati zakonitost klase imovine.

U međuvremenu, uoči objave proračuna za 2023., središnja banka još uvijek poziva na potpunu zabranu kriptovaluta. Shanktikanta Das, guverner Reserve Bank of India, nedavno je ustvrdio da je neprikladno klasificirati kriptovalute kao financijsku imovinu. Das je u prošlosti tvrdio da bi sektor kriptovaluta mogao dovesti do sljedeće financijske katastrofe.

Istodobno, domaću industriju čeka regulatorna reforma od administracije u sljedećoj proračunskoj sjednici. Dakle, vlada bi mogla osigurati određenu mjeru prihvaćanja klase imovine u nadolazećim tjednima, na temelju izjave ministra IT-a.

Predsjedavanje G20 za utjecaj na trgovanje kriptovalutama u Indiji

Observer Research Foundation (ORF), nezavisni think tank, rekao je u svojoj posljednjoj publikaciji da regulacija kriptovaluta može osigurati dosljednost s općim financijskim i ekonomskim politikama zemlje.

Post Suradipa Bagha također naglašava ulogu Indije kao predsjedavajuće G20. U memorandumu se dodaje da će Indija ugostiti 40 sastanaka diljem zemlje kao dio financijskog puta svog predsjedanja G20. Prema ovom sustavu, Indija može regulirati kripto imovinu i druga ključna područja financija.

Stoga Indija može igrati glavnu ulogu u zakonodavstvu klase imovine. Chandrasekhar je također izjavio da indijska vlada želi da zemlja bude proizvođač tehnologije, a ne samo izvor talenata.

Međutim, država i dalje radi na rješavanju problema sigurnosti ulagača. Programer iz Indije navodno je prevaren za 6400 dolara između 1. i 15. siječnja.

U prosincu 2022. Nacionalna metropolitanska policija izvijestila je da je grupa investitora u kriptovalute prevarena za 61,5 milijuna dolara pod izlikom primanja alfa prihoda.

Ne dajući mišljenje

BeInCrypto je kontaktirao tvrtku ili pojedinca koji su uključeni u priču radi službene izjave o najnovijem razvoju događaja, ali još nije dobio odgovor.Source link

Leave a Comment