Tri razloga zašto je tržište kriptovaluta zrelo za prodaju


  • Bitcoinov 30-dnevni MVRV dosegnuo je rane razine bikovskog tržišta 2021., zbog čega su mnogi ulagači uzeli nerealiziranu dobit.
  • Mjerni podaci u lancu otkrivaju da rudari prodaju, dodajući vjetar u leđa tekućem rastu.
  • Američke banke prekinule su veze s mjenjačnicama kriptovaluta zajedno s drugim događajima koji su se počeli gomilati.

Jedan od ključnih razloga za ovaj nedavni bikovski trend na kripto tržištu bila je cijena bitcoina. Budući da rast nastavlja gurati neke altcoine na nove vrhunce, ulagači moraju biti oprezni u pogledu iznenadnih tržišnih rasprodaja.

Evo tri vitalna znaka koja signaliziraju skretanje u suprotnom smjeru

Nerealizirani profiti divljaju

Indikator ostvarene tržišne vrijednosti (MVRV) pokazuje da su mnoge kriptovalute pretjerano proširene. Ova metrika u lancu koristi se za određivanje prosječne dobiti/gubitka investitora koji su kupili imovinu tijekom prošlog mjeseca.

Iznos nerealiziranog profita izravno je proporcionalan veličini porasta. Za Bitcoin, 30-dnevni MVRV porastao je na 27%, što ukazuje na prosječnu dobit svih adresa koje su kupile BTC u proteklom mjesecu.

Za ETH, ovaj je broj dosegao vrhunac od 19,6%, ali u posljednja 24 sata mnogi su ulagači već ostvarili dobit, prodavši cijenu Ethereuma s 1621 USD na 1524 USD. Kao odgovor, 30-dnevni MVRV pokazuje da je prosječna dobit svih adresa koje su kupile ETH u proteklom mjesecu smanjena sa 19,6% na 7,53%.

BTC i ETH MVRV na 30 dana

BTC i ETH MVRV na 30 dana

Bitcoin rudari ostaju pragmatični

Bitcoin rudari nastavili su rasti, što je jasno vidljivo u Miners Position Indexu (MPI). Ovaj pokazatelj izračunava se uzimanjem omjera broja rudara koji šalju svoje novčiće na burze u usporedbi s brojem rudara koji ih šalju na druge adrese.

Viša MPI vrijednost ukazuje na to da veći postotak rudara šalje svoje kovanice na burze, što se općenito smatra znakom pada, što ukazuje na to da rudari prodaju svoje posjede kriptovaluta.

MPI je porastao na 3,96 14. siječnja, kada je cijena bitcoina dosegla 20.957 dolara i nastavlja rasti, što ukazuje na to da rudari ne ulaze preko glave i šalju izrudarene bitcoine u novčanike za razmjenu. Ovaj potez rudara dodaje vjetar u leđa kontinuiranom rastu, što dovodi do konsolidacije koja bi mogla dovesti do rasprodaje.

BTC MPI

BTC MPI

Šlag na torti: “loše” vijesti se gomilaju

Regulatori ograničavaju sve što se tiče kripto nakon velikih događaja koji su se dogodili 2021., uključujući glavne igrače kao što su Terra, FTX, Three Arrows Capital (3AC) i tako dalje. , također se našla u pritišću tržišta.

Ovaj nagli, ali neočekivani porast je upravo to. Iako je do sada možda bio profitabilan, ulagači moraju biti oprezni zbog iznenadnog zaokreta uzrokovanog događajima na tržištu. Jedno nedavno izvješće kaže da Signature Bank ograničava svoje kripto partnere i minimalni iznos kupnje za svoje korisnike na 100.000 USD.

Najnovija izvješća pokazuju da su regulatori zaplijenili 50 milijuna dolara od Sama Bankman-Frieda u opskurnoj Farmington State Bank u ruralnom Washingtonu.Source link

Leave a Comment