Trump NFT vratio se iz mrtvih: dnevna prodaja porasla za 800%


Donald Trump NFT Grupa je podigla veliku volatilnost za NFT prostor u prvih pet tjedana postojanja: rašireno ismijavanje Ali na kraju je rasprodan, a onda su cijene i prodaja prije toga porasli Brzo se razbijte. Sada je prodaja odjednom opet naglo porasla.

Ukupni dnevni obujam prodaje za službenu kolekciju Trump Digital Trading Cards porastao je gotovo 800% od utorka do srijede, skočivši s oko 34.000 USD u utorak na više od 306.000 USD jučer.

To je prema podacima analitičke platforme kriptoslam, što pokazuje kontinuirani zamah s prodajom koja je dosad dosegnula 241.000 USD. Jutros je u jednom trenutku stranica pokazala porast obujma trgovanja od 1900% u razdoblju od 24 sata u usporedbi s prethodnim razdobljem izvješćivanja.

Broj NFT-ova u opticaju raste iz dana u dan, a tako i prosječna prodajna cijena. U utorak je CryptoSlam zabilježio ukupno 115 transakcija s prosječnom prodajnom cijenom ETH-a u vrijednosti od 296 dolara po NFT-u. Međutim, jučer su rekordi porasli na 704 NFT-a kojima se trguje po prosječnoj cijeni od 435 dolara po komadu. Do sada je prosječna prodajna cijena oko 670 dolara.

Prema podacima iz Donja NFT cijena, koji prati cijenu najjeftinijeg navedenog NFT-a za projekte na glavnim tržištima, početna cijena se gotovo udvostručila sa 235 USD za ETH početkom srijede na 454 USD od pisanja ovog teksta. Jutros je nakratko premašio 500 dolara.

Iako nema konkretnog razloga za nagli skok aktivnosti, neki na Crypto Twitteru vjeruju da je povećana potražnja povezana s izvješćem da osramoćeni bivši američki predsjednik planira povratak na glavne društvene mreže. Zabranjen mu je pristup Facebooku i Twitteru zbog poticanja napada na američki Kapitol 6. siječnja.

NBC vijesti U srijedu je izvijestio da je Trumpov tim podnio zahtjev Facebooku da ponovno aktivira svoje račune, na temelju dokumenata koje je pregledao. Njegov Twitter račun nedavno je deblokirao Elon Musk nakon što je izvršni direktor Tesle i SpaceX-a (f Dogecoin entuzijasti) kupio je platformu društvenih medija krajem prošle godine.

Trump je otpustio Njegova zbirka NFT kartica za razmjenu 15. prosinca iskovano je 45 000 digitalnih kolekcionarskih predmeta rebrastiI Ethereum Sporedna serija – prikazuje bivšeg političara kao superheroja, kauboja, astronauta i u drugim izmišljenim ulogama. Svaki kolekcionarski predmet od 99 dolara dobio je priliku osvojiti posebnu poslasticu, poput večere ili susreta s Trumpom.

NFT je blockchain Kodirati koji predstavlja vlasništvo nad jedinstvenim predmetom, uključujući digitalnu robu kao što su kolekcionarski predmeti, umjetnička djela i Avatari (PFP-ovi). Proizvodi NFT tržište Gotovo 25 milijardi dolara organskog opsega trgovine 2021. i zatim ponovno 2022., iako su i prodaja i cijene oštro pale u posljednjih nekoliko mjeseci.

Usprkos raširenu kritiku Od Trumpovog projekta kao zgrabe novca, čak i od nekih njegovih pristaša, 44 000 NFT-ova ponuđenih u javnoj prodaji (još 1000 je bilo parkirano) rasprodano je u roku od 24 sata. Cijene na sekundarnom tržištu rasle su sljedećih dana, s početnom cijenom Blizu 1000 dolara 17. prosinca Kao “Saturday Night Live” projekt ražnjići.

Dnevni obujam trgovanja premašio je 3,5 milijuna dolara tog datuma, ali je ubrzo nakon toga naglo pao. Projekt je 8. siječnja dosegao najnižu dnevnu nisku vrijednost od nešto više od 21.000 dolara u trgovanju NFT-om, što predstavlja smanjenje od 99%. u usporedbi s udarnim danom. Cijene su također pale, ali vlasnici najjeftinijih kolekcionarskih predmeta i dalje traže barem dvostruko veću cijenu od originalne.

Uobičajeno je da NFT projekti brzo dosegnu vrhunac usred buke FOMO-a (Fear of Missing Out) među kolekcionarima i ulagačima, posebno među investitorima koji traže bučne projekte s brzim povratom. Većina projekata ne održava ovakav zamah dulje vrijeme.

Ali kao i kod meme kovanica poput Dogecoin I shiba inuMeđutim, na komercijalnu potražnju za NFT projektima lako može utjecati raspoloženje društvenih medija.

Ostanite u tijeku s novostima o kriptovalutama i svakodnevno primajte ažuriranja u svoju pristiglu poštu.Source link

Leave a Comment