Tržišni putovi ovise o odluci – vijesti iz ekonomije o bitcoinima


Dionice, plemeniti metali i kriptovalute bili su na suzama posljednja tri tjedna 2023., a sve su oči sada usredotočene na nadolazeći 11-dnevni sastanak Saveznog odbora za otvoreno tržište (FOMC). U petak je predsjednik Federalnih rezervi Christopher Waller rekao da bi se zalagao za povećanje kamatnih stopa za četvrtinu boda na sljedećem sastanku Saveznog odbora za otvoreno tržište. Analitičari vjeruju da će trenutni tržišni putevi ovisiti o ishodu nadolazećeg sastanka Federalnih rezervi.

Tržišta još uvijek na rubu uoči sastanka Feda unatoč rastu dionica, kriptovaluta i plemenitih metala u 2023.

U subotu, 21. siječnja 2023., u 14:45 ET, globalna tržišna kapitalizacija kriptovaluta porasla je za 5,87% u odnosu na prethodni dan i kretala se oko 1,06 trilijuna dolara u vrijednosti. Vodeća imovina kriptovalute, Bitcoin (BTC), porasla je za 11,63% u odnosu na američki dolar u proteklih sedam dana. Druga vodeća digitalna valuta po tržišnoj procjeni, Ethereum (ETH), porasla je 8,33% taj tjedan u odnosu na dolar. Povećanje vrijednosti ove dvije kripto imovine također je povećalo vrijednost tisuća digitalnih valuta u USD ispod BTC-a i ETH-a.

Sve su oči uprte u sljedeći sastanak Feda: Tržišni putovi ovise o odluci
BTC/USD 21. siječnja 2023. u 16:24 ET. Do 16:24 u subotu, globalna tržišna kapitalizacija kriptovaluta pala je na 1,05 trilijuna dolara, prema tržišnim podacima, pri čemu se BTC trgovao po 23.133 dolara po kovanici.

Dan prije, u petak, 20. siječnja, burze su zatvorile dan s rastom. Četiri glavne dionice (S&P 500, Dow Jones, Nasdaq i Russell 2000) završile su dan između 1% i 2,66% više u odnosu na američki dolar. Nasdaq Composite je bio najviši, porastao je 2,66%, S&P 500 je porastao 1,89%, Russell 2000 (RUT) je skočio 1,69%, a Dow je u petak porastao 1%. Američke dionice zabilježile su drugi uzastopni tjedan rasta ove godine. Indeks tržišta dionica male kapitalizacije RUT ove je godine porastao za 7,1%, a dionice male kapitalizacije vode u utrci dionica 2023. godine.

Sve su oči uprte u sljedeći sastanak Feda: Tržišni putovi ovise o odluci
Postotak zatvaranja porastao je za četiri najveće referentne vrijednosti u petak, 20. siječnja 2023.

Plemeniti metali također su bili dobri s unce zlata po 1.927,30 dolara po jedinici i srebra po 24,01 dolara po unci. Poput kriptovaluta i dionica, plemeniti se metal oporavio 2023., izbrisavši gubitke koji su se dogodili u prosincu 2022. Ljubitelj zlata Peter Schiff vjeruje da će cijena plemenitog žutog metala ove godine porasti. “Zlatom se sada trguje iznad 1.934 dolara, što je najveća cijena od travnja 2022.”, Schiff cvrkut 19. siječnja “Međutim, zalihe zlata tek trebaju dosegnuti vrhunce koje su postigle prošli tjedan. Zapravo, zalihe zlata moraju narasti 30% odavde samo da bi se vratile na mjesto gdje su trgovale u travnju 2022. Ova prodaja možda neće dugo trajati.

Sve su oči uprte u sljedeći sastanak Feda: Tržišni putovi ovise o odluci
New York Spot cijena za zlato, srebro, platinu, paladij i rodij od petka, 20. siječnja 2023.

Govoreći za Kitco News, Edward Moya, glavni tržišni analitičar u OANDA-i, objasnio je da će cijene zlata ostati ravnodušne do sastanka Federalnih rezervi u veljači 2023. “Bit će nestalno”, rekao je Moya. “Neutralan sam u odnosu na zlato do sastanka Feda 1. veljače. Glavni otpor je na 2000 dolara. Ali bio bih iznenađen ako prijeđemo iznad 1950 dolara. Vjerojatno je da ćemo se ovdje konsolidirati do sastanka Feda”, dodao je tržišni analitičar Tržišni analitičari i makroekonomisti nemaju pojma što će Fed učiniti na sastanku FOMC-a. Neki vjeruju da će se agresivno pooštravanje nastaviti, dok drugi očekuju da će Fed lagano pristati na “meko slijetanje”.

Bidenova administracija i ekonomistica Bijele kuće Heather Boshey rekli su za Reuters da sadašnji čelnici ne očekuju recesiju. “Koraci su poduzeti i izgleda da smo vrlo dobro pozicionirani za to meko slijetanje o kojem svi govore”, inzistirao je Bushey. U petak je guverner Federalnih rezervi Christopher Waller rekao novinarima na konferenciji Vijeća za vanjske odnose u New Yorku da se zalaže za manje povećanja stopa od prethodnih sedam. Do sada je Fed proveo sedam povećanja kamatnih stopa u 2022., od kojih su dva bila povećanja za pola boda, a pet su bila povećanja za tri četvrtine boda. Waller može predvidjeti povećanje od četvrtine boda na sljedećem sastanku FOMC-a sljedećeg mjeseca.

“Trenutno podržavam povećanje od 25 baznih bodova na sljedećem sastanku FOMC-a krajem ovog mjeseca”, rekao je Waller novinarima. “Nadalje, još uvijek imamo dug put prema našoj ciljanoj inflaciji od 2 posto i očekujem da ćemo podržati nastavak stezanja monetarne politike”, dodao je guverner Feda.

Vrlo je vjerojatno da će tri glavna tržišta (plemeniti metali, kriptovalute i dionice) reagirati na ovaj ili onaj način nakon sljedeće odluke Federalnih rezervi. Mnogi vjeruju da će odluka nadolazećeg sastanka FOMC-a u potpunosti ovisiti o mjerama inflacije. Američki predsjednik Joe Biden tvitao je o američkom gospodarstvu tijekom vikenda jer vjeruje da je zemlja na putu oporavka. “Godišnja inflacija pada već šest mjeseci zaredom, a plin je niži za 1,70 dolara u odnosu na svoj vrhunac”, rekao je Biden cvrkut Subota ujutro u 10:25 ET. “Uspješno prelazimo s gospodarskog oporavka na stabilan rast”, dodao je Biden.

oznake u ovoj priči

Referentno povećanje cijene, Bitcoin, Bitcoin, Christopher Waller, Vijeće za vanjske odnose, kriptovaluta, tržišna kapitalizacija kriptovalute, Dow Jones, ekonomski oporavak, ekonomija, ekonomija, Edward Moya, dionice, tržišta dionica, Ethereum, Ethereum, FOMC (FOMC), federalni Rezerve, Globalna ekonomija, zlato, cijene zlata, Heather Boshey, inflacija, Joe Biden, Kitco vijesti, tržišne staze, Nasdaq, sljedeći sastanak Fed-a, OANDA, Peter Schiff, plemeniti metali, Russell 2000, S&P Poor’s 500, srebro, cijena srebra, Male dionice, stabilan rast, rast dionica, Sjedinjene Američke Države, američki dolar, američka ekonomija

Što mislite o ishodu nadolazećeg sastanka FOMC-a i kako mislite da će on utjecati na trenutne tržišne staze za dionice, plemenite metale i kriptovalute? Recite nam što mislite o tome u odjeljku s komentarima u nastavku.

Jimmy Redman

Jamie Redman je direktor vijesti u Bitcoin.com News te financijski i tehnološki novinar sa Floride. Redman je aktivan član zajednice kriptovaluta od 2011. Gaji strast prema Bitcoinu, otvorenom kodu i decentraliziranim aplikacijama. Od rujna 2015. Redman je napisao više od 6000 članaka za Bitcoin.com News o disruptivnim protokolima koji se pojavljuju danas.
Zasluge za slike: shutterstock, pixabay, wikicommons

Ne dajući mišljenje: Ovaj je članak samo u informativne svrhe. To nije izravna ponuda ili traženje ponude za kupnju ili prodaju, niti preporuka ili potvrda bilo kojeg proizvoda, usluge ili tvrtke. Bitcoin.com ne pruža investicijske, porezne, pravne ili računovodstvene savjete. Ni Tvrtka ni autor neće biti odgovorni, izravno ili neizravno, za bilo kakvu štetu ili gubitak uzrokovan ili navodno uzrokovan korištenjem ili oslanjanjem na bilo koji sadržaj, robu ili usluge spomenute u ovom članku ili u vezi s njima.

Source link

Leave a Comment