Tržišta kriptovaluta su u zastoju


  • Cijena bitcoina mogla bi ponovno testirati 25.000 USD i 28.000 USD ako uspije prevladati točku infleksije na 23.000 USD.
  • Cijena Ethereuma pala je za 6% jer reagira na medvjeđu divergenciju koja se pojavljuje na 12-satnom grafikonu.
  • Ripple cijena također pokazuje nevjerojatnu otpornost jer se stabilizirala iznad podrške od 0,400 USD.

Cijena Bitcoina pokazuje dvosmislenu perspektivu, ali Ethereum i Ripple već pokazuju slabost. Sudbina ovog kratkotrajnog, ali bujnog rasta ovisi o Bitcoinu i njegovom sljedećem potezu.

Također pročitajte: Tri razloga zašto je tržište kriptovaluta zrelo za prodaju

Cijena bitcoina nastavlja se bez pada

Cijena bitcoina i dalje se opire prodaji dok se konsolidira oko barijere od 23.000 dolara. Ova razina je jedina koja stoji na putu bikovima i ponovnom testiranju razina od 25.000 $ i 28.000 $. Međutim, produljena priroda ovog porasta mogla bi signalizirati distribuciju koja bi mogla dovesti do prodaje.

Iz kratkoročne perspektive, preokret razine podrške od 22.500 USD na barijeru otpora potvrdit će narativ u korist medvjeda i mogao bi uzrokovati pad na 21.489 USD. Produženi pomak prema jugu bit će određen zamahom prodajnog pritiska.

4-satni grafikon BTC/USD

4-satni grafikon BTC/USD

S druge strane, ako cijena bitcoina može prevladati prepreku od 23 000 dolara i okrenuti je na donju razinu podrške, stvari bi mogle nastaviti ići u korist bikova. U takvoj situaciji BTC bi mogao ponovno testirati razine od 25 000 USD i 28 000 USD.

Cijena Ethereuma prva reagira

Cijena Ethereuma dosegla je vrhunac na 1679 USD i do sada je pala za gotovo 10%. I dok se početna reakcija čini medvjeđom, to tek treba potvrditi. Dnevna svijeća blizu ispod 1501 USD stvorila bi nižu nisku vrijednost i dodala vjerodostojnost pesimističnim izgledima.

Takav bi razvoj mogao dovesti do ponovnog testiranja cijene Ethereuma na razinama podrške od 1417 USD i 1331 USD. Do daljnjeg pada tržišne kapitalizacije ETH-a doći će ako se cijena bitcoina također nastavi rasprodavati.

12-satni grafikon za ETH/USD

12-satni grafikon za ETH/USD

Bez obzira na medvjeđe implikacije nakon nedavnog kretanja cijene Ethereuma, ulagači moraju pričekati potvrdu. Ako se velika kriptovaluta nastavi oporavljati, kratkoročni pad mogao bi biti upravo to. Ako cijena Ethereuma može pretvoriti 1.679 dolara u donju potporu, to će poništiti medvjeđu pristranost i dovesti do pomaka na 1.820 dolara.

Ripple cijena ostaje neutralna

Cijena Ripplea prevladala je niz značajnih prepreka u svom porastu 2023. Taj je potez umanjio blokadu od 0,400 USD i volatilnost koja je mučila vlasnike XRP-a u posljednjih šest mjeseci. Stoga se čini da su nedavnu rasprodaju podržali kupci na gore spomenutoj razini.

Sve dok ova prepreka nastavlja stvarati pritisak kupnje, stvari neće biti niske za cijenu Ripplea. Međutim, pad ove razine mogao bi spustiti cijenu XRP-a na 0,372 USD i 0,352 USD.

XRP/USD 12-satni grafikon

XRP/USD 12-satni grafikon

Iako neutralni izgledi za cijenu Ripplea imaju smisla, bit će suzdržani snažnim pritiskom kretanja cijena Bitcoina. Ako BTC nastavi svoj uspon, sljedeće kamatne razine za cijenu XRP-a su 0,448 USD i 0,471 USD, pod uvjetom da može održati svoju snagu oko 0,400 USD.Source link

Leave a Comment