U tenisu se više gubi nego što se dobiva


U Netflixovom dokumentarcu o tenisu, Maria Sharapova objasnila je da je tenisko putovanje puno borbe i izazova, ali je dodala da se velikani nastavljaju kretati čak i kada postane teško i teško. Bivša peterostruka Grand Slam prvakinja, Šarapova je imala samo 17 godina kada je osvojila svoj prvi Grand Slam naslov na prvenstvu u Wimbledonu 2004. godine.

Iako je Sharapova imala najbolji mogući početak karijere, u ostatku njezinog teniskog puta nije bilo sve ruža. “U tenisu gubiš puno više nego što pobjeđuješ. Ali čak i kada si prvak i gubiš s terena, pitaš se ‘Jesam li dovoljno dobar?'” Ali moraš se nastaviti suočavati s tim, inače nisi tenisač.

To je cijela poanta sporta, jest da uvijek tražite, uvijek pokušavate shvatiti, znate, tko ste i kamo idete”, rekla je Šarapova u drugoj epizodi Break Pointa.

Šarapova sada ima novu ulogu i obožava je

Sharapova (35) povukla se iz profesionalnog tenisa nakon Australian Opena 2020.

U srpnju su Šarapova i njezin zaručnik Aleksandr Gilkes dobili dječaka Aleksandra. Nakon vrlo uspješne teniske karijere, Sharapova je sada orijentirana na obitelj i svaki dan s entuzijazmom uči o majčinstvu.

“Bila sam stvarno spremna za majčinstvo. Bilo je to nešto o čemu sam sanjala oduvijek. Imam jako dobar odnos s mamom — tako smo bliske i dijelimo puno toga — i jedina sam, pa sam osjećala da sam spremna za dijete i prenijeti vlastita iskustva.”

Stvarno sam uzbuđen gledati kako ovaj mališan raste, iako je ovo još uvijek jako teško jer još uvijek uglavnom pokušavam shvatiti stvari! Svaki dan je novi dan i svaki put kad pomisliš da nešto imaš, shvatiš da nemaš.

Uvijek postoji nešto novo za naučiti o njima i sebi. Ovo je nevjerojatno lijepo, ali je i izazovno”, rekla je Šarapova za NewBeautySource link

Leave a Comment