Ukrajinski financijski nadzor izvješćuje o zabrani ruskih mjenjačnica kriptovaluta – Bitcoin vijesti


Ukrajinska agencija za financijski nadzor ograničila je pristup nizu mrežnih mjenjačnica kriptovaluta koje rade izvan Rusije. Regulator je objavio u izvješću da neke mjenjačnice kriptovaluta surađuju sa sankcioniranim ruskim bankama.

Ukrajinske financijske vlasti ciljaju ruske web stranice i novčanike za mjenjačnice kriptovaluta

Državna služba za financijski nadzor (SFMS), jedinica ukrajinske financijske obavještajne službe, objavila je posebno izvješće o rezultatima svojih operacija u 2022. Osim svojih mirnodopskih aktivnosti kao što je borba protiv pranja novca, agencija je otkrila da je pridonijela obrani zemlje. napor kao dio tekućeg sukoba s Rusijom.

U dokumentu objavljenom ovaj tjedan nadzorni pas objavio je da je njegovo osoblje surađivalo s kolegama iz Ministarstva digitalne transformacije i vodećim ukrajinskim kriptografima. Zajedno smo uspjeli identificirati ruske mjenjačnice kriptovaluta povezane sa sankcioniranim ruskim financijskim institucijama, uključujući najveću rusku banku Sber.

Ukrajinsko financijsko regulatorno tijelo nije preciziralo točan broj takvih platformi ili imena njihovih domena, ali je naglasilo da je cilj njihova potpuna zabrana.

Također, blisko surađujući s pružateljima usluga kriptovalute u Ukrajini i inozemstvu, SFMS je uveo mehanizam za “blokiranje novčanika kriptovalute u Ruskoj Federaciji”. Nije jasno je li to općenito značilo ruske guvernere ili one povezane s vladom u Moskvi.

Državna služba je izvijestila da se prošle godine obratila Binanceu, najvećoj svjetskoj burzi kriptovaluta, predlažući mjere za “obuzdavanje agresije Ruske Federacije na tržištu virtualne imovine” i blokiranje peer-to-peer transakcija za korisnike raznih ruskih banaka i platnih sustava. .

“Provedene su druge praktične mjere vezane uz blokiranje ruske kripto imovine i operacija ruskih rezidenata”, dodala je agencija, ne navodeći pojedinosti. Surađuje s financijskim vlastima gotovo 140 zemalja po ovom pitanju, dok je prekinuo veze s regulatorima u Rusiji i Bjelorusiji.

Ukrajina se uključila u regionalnu inicijativu za sprječavanje pranja novca putem kriptovaluta

SFMS je također naznačio svoje sudjelovanje u suradnji između Ukrajine, Gruzije i Moldavije – zemalja koje bilježe stabilan rast tržišta kriptovaluta i sektora rudarstva – koja je usmjerena na smanjenje pranja novca putem digitalne imovine. Projekt se provodi uz pomoć Ujedinjenih naroda i Organizacije za europsku sigurnost i suradnju.

Izvješće se poklopilo s izjavom ukrajinskog ministra za digitalnu transformaciju, Mykhaila Fedorova, koji obećava da će zemlja postati “najbolja jurisdikcija za kriptovalute na svijetu” nakon što finalizira svoj regulatorni okvir za industriju.

U posljednjih nekoliko godina Ukrajina se etablirala kao predvodnica u usvajanju kriptovaluta u istočnoj Europi i prihvaća kripto donacije od početka ruske invazije. Sabor je prošle veljače donio Zakon o virtualnoj imovini i priprema vlastite izmjene i dopune Poreznog zakona.

oznake u ovoj priči

PRISTUP, agencija, Binance, zabrana, sukob, mjenjačnica kriptovaluta, kripto mjenjačnice, novčanici kriptovaluta, mjenjačnica, mjenjačnice, financijski nadzor, financijski nadzor, regulator, izvješće, rusija, sankcije, usluga, SFMS, ukrajina, ukrajinski, novčanici, rat

Što mislite o tome da Ukrajina zabrani ruske mjenjačnice kriptovaluta? Podijelite svoje mišljenje o temi u odjeljku s komentarima u nastavku.

Lubomir Tasev

Lubomir Tasev istočnoeuropski je novinar sklon tehnologiji koji voli citirati Hitchensa: “Biti pisac je ono što jesam, a ne ono što radim.” Osim kripto, blockchaina i fintecha, međunarodna politika i gospodarstvo drugi su izvori inspiracije.

Zasluge za slike: shutterstock, pixabay, wikicommons

Ne dajući mišljenje: Ovaj je članak samo u informativne svrhe. To nije izravna ponuda ili traženje ponude za kupnju ili prodaju, niti preporuka ili potvrda bilo kojeg proizvoda, usluge ili tvrtke. Bitcoin.com ne pruža investicijske, porezne, pravne ili računovodstvene savjete. Ni Tvrtka ni autor neće biti odgovorni, izravno ili neizravno, za bilo kakvu štetu ili gubitak uzrokovan ili navodno uzrokovan korištenjem ili oslanjanjem na bilo koji sadržaj, robu ili usluge spomenute u ovom članku ili u vezi s njima.

Source link

Leave a Comment