Ulagači drže Bitcoin i Ethereum stabilcoin u okruženju bez rizika


Glassnode podatke analizirao je kriptoslit To ukazuje na to da su ulagači sigurni u posjedovanje Bitcoina i Ethereuma, na stabilnim kovanicama, tijekom trenutnog okruženja nesklonog riziku

Kao što je ranije spomenuto, milijarde stabilnih kovanica zamijenjene su za fiat valute posljednjih mjeseci. Važan čimbenik u tome bila je nelikvidnost Binance FUD-a, što je izazvalo porast na burzi.

Međutim, kako FUD blijedi, on-chain metrika pokazuje da se kupovna moć Bitcoina i Ethereuma, u odnosu na stablecoine, povećava.

Kupovna moć BTC-a i ETH-a

Stablecoin ima višestruke funkcije, uključujući olakšavanje ulaska/zaustavljanja i kao pohrana vrijednosti, osobito u zemljama južne hemisfere koje obično imaju visoke stope inflacije.

Grafikon ispod prikazuje 30-dnevnu promjenu kupovne moći stablecoina na burzama. Funkcionira uzimajući u obzir ponudu četiri najveća stabilcoina, USDT, USDC, BUSD i DAI, a zatim oduzima promjene denominirane u USD u tokovima trgovanja BTC i ETH tijekom razdoblja.

Zeleni histogram ukazuje na povećanje količine stablecoina koji teče u razmjene u odnosu na priljeve BTC-a i ETH-a. To ukazuje da postoji kupovna moć izražena u stablecoinu koja je veća u odnosu na kupovnu moć BTC-a i ETH-a.

Nasuprot tome, crveni histogram označava smanjenje volumena stablecoina u odnosu na BTC i ETH. Drugim riječima, kupovna moć izražena u BTC-u i ETH-u veća je u odnosu na kupovnu moć stabilnih kovanica.

Narančaste trake pokazuju da je 30-dnevna količina USD za BTC i ETH pozitivna, tj. kada se stabilni novčići pretvaraju u BTC i ETH umjesto u USD.

Obično, tijekom sentimenta isključenja rizika, stabilcoini povećavaju volumen kako se ulagači kreću kako bi minimizirali učinke volatilnosti cijena. Međutim, grafikon u nastavku pokazuje da se ulagači ponašaju suprotno očekivanjima povećavajući protok bitcoina i ethereuma na burze.

Zadnji put se to dogodilo u listopadu na kratko. Primjetno je da se trenutna količinska dominacija BTC-a i ETH-a nad stabilnim kovanicama protegla na gotovo sedam tjedana u ovom trenutku. Ovo ukazuje na povjerenje u dva tokena koji drže trenutnu razinu cijena.

Promjena pozicije neto kupovne moći burze: (Izvor: Glassnode)
Promjena pozicije neto kupovne moći burze: (Izvor: Glassnode)

Omjer ponude za Bitcoin Stablecoin

Mjera omjera stabilne ponude (SSR) odnosi se na omjer ponude bitcoina i ponude stablecoina, koji se naziva bitcoin.

Rastući SSR ukazuje na potencijalni manji pritisak kupnje i smatra se medvjeđim. Suprotno tome, niži SSR znači veći potencijalni pritisak kupnje što ovu poziciju čini bikovskom. Kada je SSR nizak, trenutna ponuda stablecoina ima veću “kupovnu moć” za kupnju BTC-a.

Grafikon u nastavku pokazuje kako je SSR probio gornju granicu po prvi put od siječnja 2021., što se poklopilo s BTC-om koji je dosegao 65.000 USD. Prethodni primjer proboja gornje granice bio je u srpnju 2019., kada je BTC skočio na 14.000 dolara nakon dna tržišta od 3.300 dolara.

Omjer ponude stablecoina: (Izvor: Glassnode)
Omjer ponude stablecoina: (Izvor: Glassnode)

Gore navedeno ukazuje na bikovski vjetar u leđa, usprkos trenutnom okruženju nesklonosti riziku.

Objavljeno u: Bitcoin, IstraživanjeSource link

Leave a Comment