Unatoč prihvaćanju bitcoina, Salvador je otplatio svoju obveznicu od 800 milijuna dolara


Neb Bukele – predsjednik El Salvadora – otkrio je da je vlada isplatila svoju obveznicu od 800 milijuna dolara plus kamate na isti dan kada je dospjela.

Nagodba obveznica dolazi unatoč pesimističnim stavovima da će se nacija suočiti s financijskim izazovima zbog prodora bitcoina.

– Upravo smo platili u cijelosti.

Politički čelnik El Salvadora, koji je veliki pobornik Bitcoina, objavio je vijest na Twitteru, žaleći se što većina međunarodnih medija nije objavila tu informaciju. Ujedno su među prvima postavili pitanje hoće li država moći otplatiti 800 milijuna dolara obveznica koje su dospjele na naplatu 23. siječnja.

Posebno se osvrnuo na New York Times koji tvrdio U srpnju prošle godine odluka El Salvadora da kupi bitcoin na makro razini mogla bi oštetiti njegovu monetarnu mrežu i spriječiti ga u otplati dugova. Bukele je nadalje izjavio da je obveznica podmirena bez potrebe za potpisivanjem ugovora s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF).

Changpeng Zhao (CZ) – izvršni direktor vodeće svjetske burze kriptovaluta, Binance – čestitao je Salvadoru na ispunjavanju financijskih obveza.

Nacionalni ministar financija – Alejandro Zelaya – također je potvrđeno Isplata višemilijunskih obveznica:

“Nažalost, zbog kampanje dezinformiranja nekih nacionalnih i međunarodnih medija, objavljujemo da smo na današnji dan dovršili isplatu obveznice za 2023. od 800 milijuna dolara, plus kamate.”

Izvijestio je da je tiskovni ured predsjedništva Reći Reuters je rekao da je vlada nedavno platila 604,1 milijun dolara i kamate od 23,4 milijuna dolara, uz izvršenje još dva posla u 2022.

El Salvador: Zemlja Bitcoina

El Salvador legalizirao je bitcoin u rujnu 2021., a njegove vlasti su ga podržavale čak i tijekom dugotrajnog pada tržišta.

Salvador je također iskoristio izazovnu makroekonomsku situaciju kao priliku za kupnju većih količina digitalne imovine. Najnoviji podaci pokazuju da ima 2,381 BTC, ali broj bi mogao biti veći od predsjednika Bukelea zavjet Vlada će kupovati 1 bitcoin dnevno sredinom studenog. Međutim, nema informacija o tome ide li kupovna groznica prema obećanjima.

Nacija trenutno doživljava ogromne gubitke zbog devalvacije tržišta kriptovaluta. El Salvador je tijekom godina potrošio više od 103 milijuna dolara akumulirajući svoje zalihe, što je otprilike dva puta manje do sada.

Posebna emisija (sponzorirano)

Binance besplatnih 100 USD (ekskluzivno): koristite ovu vezu da se prijavite i dobijete 100 USD besplatnih i 10% popusta na Binance Futures prvi mjesec (reformatori).

Posebna ponuda PrimeXBT: Koristite ovu poveznicu za registraciju i unesite kod POTATO50 kako biste primili do 7000 USD na svoje depozite.

Source link

Leave a Comment