UNM odaje počast Kennedyju, prvom sveameričkom tenisaču


Jack Kennedy, lijevo, prima majicu od NFL tenisača Alexa Maggsa tijekom ceremonije u nedjelju. UNM-ov inauguracijski turnir sada će se zvati The Jack Kennedy Classic. (Adolphe Pierre Louis/Dnevnik)

Na neki način, teniski program Sveučilišta New Mexico može se pratiti od Jacka Kennedyja.

Godine 1958., kao brucoš, Kennedy je odigrao sezonu bez poraza, postavši Lobosov prvi All-American.

Nije dobio priliku držati korak s najboljima nacije jer u to vrijeme brucošima nije bilo dopušteno igrati na NCAA turniru.

U godinama koje su uslijedile, samo tri druga igrača UNM-a priznata su kao sveamerički pojedinačni igrači.

Ali Kennedy je bio taj koji je otvorio put toj sjajnoj sezoni.

U nedjelju su mu Lobosi odali počast, nazvavši svoj godišnji proljetni inauguracijski turnir u njegovu čast, Jack Kennedy Classic.

“Osjećali smo da je poseban i poseban je i dio je povijesti ovog programa”, rekao je trener Lobosa Chris Russell. “I on je još uvijek tamo, pa smo mu mogli odati počast sada, a ne kasnije. Stvarno smo željeli da osjeti koliko je važan dio programa, Lobos teniskog programa, bio.”

Kennedy je rekao da je priznanje nešto posebno.

Rekao je: “Kad imaš 84 godine, tako da ljudi znaju tko si, čovječe, to je prilično dobro.”

Iako je koristio hodalicu na kotačima da izađe na teniski teren u nedjelju pred publiku koja mu je bila puna samo prostorija i koja mu je burno pljeskala, Kennedy se doimao fit i lijepo odgojen, duge sijede kose skupljene u rep. Kasnije se ubacio u New Mexico za trofej prvaka nakon pobjede od 5-2 nad Gonzagom.

“Mislim da je to bilo davno”, rekao je LaQuevin dugogodišnji teniski trener Dick Johnson, dodajući da je Kennedy bio kum na njegovom vjenčanju u posljednjih nekoliko desetljeća. “Bio je američki prvi i uvijek je podržavao program. On je vrlo specifičan dio teniske zajednice. To je zasluženo.”

Kennedyjeva ostavština u Novom Meksiku proteže se daleko izvan njegovog sveameričkog statusa.

Bio je prvi četverogodišnji laureat UNM konferencije, stekao ju je na Skyline konferenciji od 1957. do 1960. godine. Bio je prvak Skyline pojedinačno 1957. i 1958. i drugoplasirani 1959. godine.

Kennedy je rekao da je tenis bio njegova krvotok za uspjeh, nešto što smatra dosljednim tijekom godina s programom Lobos.

– Puno mi znači – rekao je. “Ono što se dogodilo je da za mene nisam imao život dok nisam počeo igrati natjecateljski tenis. Nisam bio baš dobar u školi ili tako nešto. Knjiga je izašla 1988. pod nazivom Naučio sam sve što sam trebao naučiti u vrtiću .” Pa, sve sam naučio. Nešto moram naučiti na teniskom terenu. Stalno se tome vraćam.”

Kennedy je godinama uživao u prilici komunicirati s igračima.

“Navijao sam za ove dečke da dobiju priliku koju sam ja imao, što mi je dalo samopouzdanje da postanem nešto na drugim poljima, kao iu tenisu”, rekao je Kennedy. “Tako sam ponosan na to. Tako sam ponosan na trenere koje imamo ovdje. Oni su jako dobri dečki. Tenis nije samo podučavanje. Nije samo bekhend i forehand. Oni podučavaju ove dečke kako biti muškarac.”

To je, više nego išta drugo, Kennedy naučio i pomoglo mu da postane uspješan stomatolog.

“Postao sam zubar nakon što sam malo igrao tenis i odlučio sam da ga vratim čim budem imao nešto novca”, rekao je. “To sam dosljedno radio u svom životu i svojoj obitelji. Želim da druga djeca imaju istu priliku kao ja. Ova djeca su dobra djeca i postali su ambasadori Sjedinjenih Država i UNU-a.”Source link

Leave a Comment