Upozorenje za nostalgiju! 7 ukusnih namirnica koje su se pojavljivale na svakom dječjem rođendanu 90-ih


U trenutku kada netko spomene “djetinjstvo”, nehotice počinjemo putovati stazom sjećanja i prisjećati se svih dobrih dana u kojima smo uživali kao djeca. Ta sretna sjećanja bila su veliki dio naše prošlosti, a sjećamo ih se i sada. U danima našeg djetinjstva bilo je mnogo uzbudljivih događaja poput školskih događaja, festivala i proslava rođendana. Rođendanske zabave koje smo posjećivali kao djeca bile su jedne od najnestrpljivije iščekivanih dana u našim životima. Bilo da se radi o rođendanskoj zabavi prijatelja ili daljnjeg rođaka, svi s uzbuđenjem očekujemo da ćemo jesti tortu, dobiti darove, igrati igre poput glazbenih stolica i jednostavno se zabaviti.

Također pročitajte: 13 klasičnih zalogaja za zabavu koji su naši favoriti za vikend

Ako ste bili dijete 90-ih, jasno ćete se sjećati kakve se ukusne hrane služilo na tim rođendanskim zabavama. To su bile osnovne stvari koje bi trebale biti prisutne na svakoj rođendanskoj zabavi, inače popis ne bi bio potpun. Naravno, bilo je prilagodbi i varijacija—ali svaki milenijalni klinac moći će se poistovjetiti i biti nostalgičan kada pročita ovaj popis hrane na svakoj rođendanskoj proslavi.

Evo 7 ukusnih namirnica koje su se pojavljivale na svakom dječjem rođendanu 90-ih:

1. Kolač od ananasa

Ova kremasta i ukusna torta od ananasa trebala bi biti jedna od favorita prve rođendanske zabave. Bilo je u njemu nešto toliko osvježavajuće i nezaobilazno da je neizbježno bilo na svakom rođendanu. Kasnije su na popis opcija uvršteni i čokoladni tartuf i voćni kolač.

be576ql8

2. Sendviči

Sjećate se salate od kupusa koja se poslužuje na svakom rođendanu? Kriške bijelog kruha bile su punjene majonezom, mrkvom, krastavcima i kupusom. Sviđalo se to vama ili ne, ove sendviče ne možete preskočiti ni na jednoj zabavi 90-ih.

47d1ain

3. Palačinke

Hrskave, ljuskave i ukusne, palačinke bile su jedna od klasičnih zabava 90-ih. Najbolji dio je to što su hit u svim dobnim skupinama, bilo da se radi o djeci ili odraslima. Od aloo knedli do paneer okruglica, pilećih okruglica, pa čak i ovčjih kotleta, definitivno nam nedostaju ovi slatki zalogaji i prepuštamo im se s vremena na vrijeme čak i danas.

4. Showmin

Ako se sjećate, chowmein rezanci i hakka bili su još jedan jednostavan recept za djecu na rođendanskim zabavama. Masni, masni rezanci bili su preliveni začinjenim masalama i umacima, zajedno s nekoliko povrća i napravljeni da budu primamljiva i savršena poslastica za dječja nepca. Baš smo uživali motati ga oko vilice i pustiti mašti na volju od čega se mogu raditi rezanci!

0vs2r28o

5. Samosa

Pržene i punjene začinjenom masalom i krumpirom – samose su bile jednostavno neodoljive kao zalogaj za zabavu. Jesmo li to bili samo mi ili ste i vi odgrizli uglove samosa i ostavili nadjev? Također je bio vrlo popularan i smiješan izazov s hranom da se vidi tko može pojesti najviše samosa na rođendanskoj proslavi 90-ih.

Također pročitajte: Recept za paneer samosu: Napravite ove ukusne samose za lagani međuobrok uz čaj.

9qholssg

6. Cola pića

Rođendanske zabave dolazile su s osjećajem slobode, posebno u pogledu pića. Više se ne moramo ograničavati na uživanje do mile volje, a cola gazirana pića nedvojbeno su bila naš najbolji izbor. Bilo da se radi o gaziranim sokovima od naranče, limuna ili čak cola napitcima – ova pića su nam definitivno dala navalu šećera i bila su jednako željno iščekivana kao i sama zabava!

bol 4

7. Čips od krumpira

Nekako je hrskavi čips bio sveprisutan na svakom dječjem rođendanu 90-ih. Dodatna sol u ovim krumpirićima savršeno se slaže s cola pićima i drugim grickalicama. I jednostavno se ne možemo spriječiti da ne uzmemo dodatnu porciju, ili možda dvije.

pm8rh038

Koja se hrana pojavljivala na rođendanima u vašem djetinjstvu? Recite nam u komentarima.

Istaknuti video dana

Hot Toddy Recipe | Kako napraviti vrući toddySource link

Leave a Comment