Usamljeni rudar bitcoina rješava blok brzinom raspršivanja od samo 10 TH/s, prevladavajući krajnje nevjerojatne izglede.


Usamljeni Bitcoin rudar s prosječnom snagom raspršivanja od samo 10 terahaša u sekundi (terahaše u sekundi) pobijedio je u utrci za dodavanje bloka. 772.793 u Bitcoin blockchain u petak.

U trenutku kada je blok dodan, ukupna brzina raspršivanja Bitcoina bila je nešto više od 269 egzahaša u sekundi, što znači da brzina raspršivanja jednog rudara od 10 TH/s predstavlja samo 0,000000037% ukupne računalne snage lanca blokova.

Jednostavno rečeno: bila je to malo vjerojatna pobjeda za pojedinačnog rudara.

Unatoč izgledima koji su bili protiv njih, pojedinačni rudar je prvi proizveo važeći hash bloka koji se rudari. Zauzvrat, rudar je dobio 98% od ukupno 6,35939231 BTC-a dodijeljenih za nagradu i naknade za blok. Preostalih 2% otišlo je Solo CK Poolu, online rudarskoj usluzi koja olakšava individualno rudarenje.

Slučajni odabir i izgledi kriptovalute bitcoin za sreću i akciju

Za dodavanje bloka u datoteku Dokaz o radu Na blockchainu kao što je Bitcoin, rudar mora biti prvi koji će izračunati važeći hash bloka, koji se može otkriti samo korištenjem grube aritmetičke sile.

Hardver za rudarenje pokreće kriptografski algoritam za proizvodnju hash vrijednosti ispod granice koju je postavila mreža. Ako algoritam proizvede vrijednost višu od ciljne hash vrijednosti, rudar ponovno pokušava algoritam s malo izmijenjenim unosom kako bi proizveo potpuno novu vrijednost za hash. Rudari posebno dizajnirani za obavljanje ove funkcije mogu izračunati trilijune jedinstvenih hashova svake sekunde.

Međutim, čak i ako stroj rudara može proizvesti samo jedan hash u sekundi, teoretski je moguće da je prvi izlaz algoritma važeći hash za rješavanje bloka.

Koje su šanse?

Šanse dodavanja bloka kao solo rudara određuju se brojem hasheva koje rudar izračuna u sekundi u odnosu na ukupni broj hasheva koje sva računala na mreži izračunaju svake sekunde.

Prema objavi korisnika Willi9974 na BitcoinTalk forum Manje od sat vremena nakon rješavanja bloka 772,793, sretni pojedinačni radnik imao je prosječnu stopu raspršivanja u odnosu na prethodni sat od 10,6 TH/s.

Informacije objavljene na BitcoinTalku također su otkrile da je ~10 TH/s kombinirana snaga četiriju strojeva (nazvanih “radnici”). Ovo ukazuje na to da je ova jedina oprema za rudarenje najvjerojatnije sastavljena od četiri Bitcoin USB stick rudara, koji pojedinačno mogu postići brzinu raspršivanja od oko 3 TH/s i koštaju oko 200 USD svaki.

pomoću razine težine uključeno U bloku 772,793 i uz pretpostavku da je solo rudar računao 10 TH/s, moguće je izračunati da je procijenjena ukupna brzina raspršivanja bila 269,082,950 TH/s u vrijeme kada je blok razriješen.

Na temelju toga, izgledi da će ovaj pojedinačni rudar biti prvi koji će riješiti blok s valjanim hashom su jedan prema 26,9 milijuna. Statistički, to znači da ako se isti uvjeti ponavljaju beskonačno mnogo puta, jedan rudar će dodati blok u prosjeku 0,000000037% vremena.

Malo vjerojatno, ali ne i nemoguće – i to se već događalo

Iako je ovaj scenarij bio vrlo malo vjerojatan, slični događaji koji se događaju “jednom u životu” već su se događali u rudarenju bitcoina.

prije godinu danaza manje od Dva tjednabilo je tamo Tri različita Solo rudari koji su rješavali blokove s nevjerojatnim hash rateom – treći hash rate je bio Očigledno Samo 8,3 TH/s u usporedbi s procijenjenom ukupnom stopom raspršivanja od 190,719,350 TH/s, što je vjerojatnost 1 prema 23 milijuna (ili 0,000000044%).

Hash je ili važeći i stoga rješava blok, ili nije. Nema uključene strategije jer se cijeli sustav oslanja na nasumično generiranje hash vrijednosti i mehanizme odgovora mreže za održavanje temeljnih vjerojatnosti. Bitcoin radi na kodu i formulama, tako da je jedan rudar koji nekako rješava sljedeća četiri bloka potpuno moguć unutar Bitcoin matematičkog sustava.

Rudarski bazeni ostaju uobičajeni pobjednici

Priče o pojedinačnim rudarima poput ovih mogle bi na kraju ponuditi novi hobi onima koji se nadaju. Međutim, velika većina blokova koji se danas dodaju u Bitcoin blockchain proizvedena je od strane velikih grupa rudarskih uređaja koji kombiniraju svoju snagu raspršivanja s dividendama.

Pritom se doprinos svakog rudara proporcionalno nagrađuje svaki put kada skup rudari blok.

Prema blockchain exploreru i rudarskom bazenu BTC.comTrenutačno je najveći bazen za rudarenje Bitcoina Foundry USA, sa zajedničkom računalnom snagom od 90,19 EH/s što čini 31,3% ukupnog hashratea mreže – što znači da zarađuju udio u nagradama i naknadama za blok za jedan od svaka tri bloka, U prosjeku.

Rudarski kompleks Datira iz 2010. godine Stalno je zauzimao sve veće udjele distribucije stope raspršivanja iz godine u godinu kako se poteškoće rudarenja povećavaju, a tehnologija rudarenja poboljšava. Danas najmanje 98% online bitcoin rudara pripada rudarskom bazenu.

Ostanite u tijeku s novostima o kriptovalutama i svakodnevno primajte ažuriranja u svoju pristiglu poštu.

Source link

Leave a Comment